Close

Opel Crossland X: Με νέα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Το Opel Crossland X προσφέρεται με πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια.

Έτσι κι αλλιώς στο βασικό του εξοπλισμό το νέο SUV της Opel, διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη.

Προβολείς υψηλής τεχνολογίας full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι κάποια από τα συστήματα που διαθέτει το Crossland X.

Opel OnStar: Νέα υπηρεσία wi-fi Hotsport με 3GB δωρεάν Data

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί ένα προαιρετικό πακέτο που περιλαμβάνει νέα συστήματα καθώς και αναβαθμίσεις των υπαρχόντων.

Αναλυτικά:

Το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), παρακολουθεί την κατάσταση της κυκλοφορίας μπροστά από το όχημα με την εμπρός κάμερα Opel Eye και μπορεί να ανιχνεύει κινούμενα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς και πεζούς (ενήλικες και παιδιά). Το σύστημα ενεργοποιεί ένα ηχητικό σήμα και μία οπτική προειδοποίηση και φρενάρει αυτόματα, εάν η απόσταση από άλλο όχημα ή πεζό μειωθεί απότομα και ο οδηγός δεν αντιδράσει.

Η λειτουργία αναγνώρισης κόπωσης είναι μία επέκταση του συστήματος Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητα πάνω από 65 km/h.

Το αναβαθμισμένο σύστημα ενεργοποιεί μία προειδοποίηση εάν η πορεία του οχήματος υποδηλώνει κόπωση ή έλλειψη συγκέντρωσης του οδηγού, εκδίδοντας ένα μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ένα ακουστικό σήμα. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις στο πρώτο επίπεδο, το σύστημα εκδίδει μία δεύτερη προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στην οθόνη του οδηγού και ένα πιο δυνατό ακουστικό σήμα. Το σύστημα μηδενίζεται με ταχύτητες κάτω των 65 km/h επί 15 δευτερόλεπτα.

Με το Σύστημα Αναγνώρισης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), αισθητήρες υπερήχων ανιχνεύουν άλλους οδηγούς ή αναβάτες και ο οδηγός προειδοποιείται μέσω ενός πορτοκαλί εικονιδίου στον εξωτερικό καθρέπτη.

Η εμπρός κάμερα Opel Eye επεξεργάζεται επίσης ποικίλα δεδομένα, αποτελώντας τη βάση για συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Speed Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning).

Το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης προβάλλει το ισχύον όριο ταχύτητας στην οθόνη πληροφοριών ή στο προαιρετικό head up display, ενώ το Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώσει ότι το Crossland X παρεκκλίνει τυχαία από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει και η Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera), η οποία αυξάνει τη γωνία ορατότητας πίσω από το αυτοκίνητο στις 180 μοίρες, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει άλλα οχήματα που πλησιάζουν και από τις δύο πλευρές όταν κινείται με όπισθεν.

Τέλος, υπάρχει και η τελευταία γενιά Advanced Park Assist, του συτήματος που αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει το όχημα αυτόματα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οδηγός θέλει να ξεπαρκάρει το όχημα. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του οδηγού περιορίζεται στον έλεγχο των πεντάλ.

Η τιμή του νέου Opel Crossland X ξεκινά από τα 17.300 ευρώ για την έκδοση με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.200 κ.εκ απόδοσης 81 PS.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top