Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Damon λειτουργούν και ως οικιακή μπαταρία

Η Damon Motorcycles εξοπλίζει τις μοτοσυκλέτες της με την τεχνολογία V2H (Vehicle to Home), έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως εφεδρική μορφή οικιακής ενέργειας. Το μοντέλο Damon Hypersport διακρίνεται για τις επιδόσεις του, αλλά και για τις εναλλακτικές χρήσεις της μπαταρίας του.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Damon λειτουργούν και ως οικιακή μπαταρία

Η εταιρεία έκανε διαθέσιμο ένα πακέτο αναβάθμισης του λογισμικού της μοτοσυκλέτας, έτσι ώστε να μπορεί να αλληλεπιδρά με το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού, να συνδεθεί μαζί του και να αποτελέσει τη γεννήτρια της όλης εγκατάστασης, σε περίπτωση ανάγκης. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μπαταρία 21.5 kWh που προσφέρει αυτονομία κίνησης 322 χιλιομέτρων στην Damon Hypersport των 200 ίππων. Η μπαταρία αυτή απαιτεί τρεις ώρες φόρτισης από το οικιακό δίκτυο, λόγω της τεχνολογίας ταχυφόρτισης με την οποία είναι προικισμένη.

Η τεχνολογία V2H που παρουσίασε η Damon δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, αφού και η Toyota έχει παρουσιάσει κάτι παρόμοιο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα αποτελέσει στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ των ηλεκτρικών οχημάτων του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *