Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ζητούν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα
Close

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ζητούν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα

Οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων Οδηγών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων ζητούν από τα Ηνωμένα Έθνη να υποστηρίξουν περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης COP 26 των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Οδηγών Ηλεκτρικών Οχημάτων θα ζητήσουν τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται σε 28 χώρες της Ευρώπης να έχουν δυνατότητα φόρτισης με ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το 2030, ενώ μέχρι και το έτος 2035 η απαίτηση είναι να πωλούνται στην Ευρώπη οχήματα μηδενικών ρύπων, δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η απαίτηση των Ενώσεων Οδηγών είναι να γίνει μία ταχεία και πλήρης στροφή των κατασκευαστών προς την ηλεκτροκίνηση, αφού οι μετακινήσεις είναι ο τομέας εκείνος που θεωρείται υπεύθυνος για το 24% της επιβάρυνσης του πλανήτη με τα αέρια του Θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πάρουν μέρος στον “Ηλεκτρικό δρόμο για το COP 26”, δημιουργώντας ένα κομβόι ηλεκτρικών οχημάτων που θα ξεκινήσει από την Αγγλία για την Γλασκώβη.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Νίκος έχει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και καυσίμων. Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2007 και του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top