Οι άνθρωποι πιο επικίνδυνοι από τα αυτόνομα αυτοκίνητα;

Οι άνθρωποι οδηγοί είναι αυτοί που πρέπει να φοβόμαστε κι όχι τα αυτόνομα αυτοκίνητα σύμφωνα με το Fortune, καθώς αυτοί είναι η αιτία των περισσοτέρων ατυχημάτων στην Καλιφόρνια.

Το Fortune παραθέτοντας στοιχεία από την Axios αναφέρει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων που συνέβησαν στην Καλιφόρνια μεταξύ αυτόνομων οχημάτων και συμβατικών αυτοκινήτων στο διάστημα 2014 και 2018, την ευθύνη είχαν άνθρωποι.

phantom auto

Η έρευνα κατέδειξε ότι στη διάρκειά της, έλαβαν χώρα 38 περιστατικά που εμπλέκονταν αυτόνομα αυτοκίνητα σε αυτόνομο mode. Μόνο σε μία περίπτωση για το ατύχημα ευθυνόταν το αυτόνομο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, βάσει της έκθεσης της Axios, υπήρξαν 24 περιστατικά όπου αυτόνομα οχήματα (σε αυτόνομο mode) αναγκάστηκαν να σταματήσουν και δεν ήταν δικό τους λάθος. Ακόμη και σε περιπτώσεις ημιαυτόνομης οδήγησης, μόνο έξι από τα 19 περιστατικά που καταγράφηκαν ήταν εξαιτίας της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η εμπιστοσύνη στα αυτόνομα αυτοκίνητα έχει κλονιστεί λόγω προσφάτων περιστατικών που είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι και τον θάνατο οδηγών ή πεζών. Ωστόσο, η έρευνα υποδεικνύει ότι τελικά οι άνθρωποι αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε τρεις περιπτώσεις άνθρωποι επιτέθηκαν ή σκαρφάλωσαν στο αυτόνομο όχημα!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *