Η Audi χρησιμοποιεί drones

Ο ρόλος των drones στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Audi

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Transformation) των εγκαταστάσεων logistics, η Audi χρησιμοποιεί drones για να εντοπίζει γρήγορα και με ακρίβεια τα οχήματα που πρόκειται να φορτωθούν από τις εγκαταστάσεις της στο Neckarsulm.

Το πρόγραμμα, αν και σε πιλοτική φάση ακόμα, συμβάλλει αποδεδειγμένα στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποστολή των οχημάτων στους πελάτες.

Το εργοστάσιο του Neckarsulm δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εκεί παράγονται πολλά μοντέλα σε διαφορετικές εκδόσεις, που προωθούνται σε όλο τον κόσμο, κάτι που καθιστά τον ακριβή προγραμματισμό ιδιαίτερα περίπλοκο.

Τα drones χρησιμοποιούν τεχνολογίες GPS και RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) ώστε να μπορούν να εντοπίζουν και να αποθηκεύουν την ακριβή θέση του κάθε οχήματος που είναι προς φόρτωση.

Πως λειτουργεί

Κάθε αυτοκίνητο φέρει ένα chip με ένα μοναδικό κωδικό ο οποίος αναγνωρίζεται από το drone κατά την πτήση του πάνω από τα οχήματα, σε προκαθορισμένες διαδρομές σε ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Η θέση του κάθε οχήματος αποθηκεύεται με τεχνολογία GPS και τα δεδομένα μεταδίδονται αυτόματα σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi. Στη συνέχεια, εμφανίζεται το σύνολο των στοιχείων, κατά προέκταση η ακριβής θέση όλων των αυτοκινήτων, σε ένα ψηφιακό χάρτη για περαιτέρω επεξεργασία.

Η Audi χρησιμοποιεί drones
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση

Τα drones απογειώνονται, πετούν και προσγειώνονται εντελώς αυτόνομα. Οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Audi παρακολουθούν την πτήση από φορητό υπολογιστή ή tablet. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τηλεχειριστήριο για παρέμβαση στην κατά τα άλλα αυτόματη λειτουργία.

Τέσσερις υπάλληλοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο πώς να χρησιμοποιούν βιομηχανικά drones. Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, απέκτησαν επίσης και τις τυπικές άδειες που απαιτούνται.

Πριν από κάθε πτήση, το κάθε drone λαμβάνει αυτόματα τις καιρικές συνθήκες γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Neckarsulm. Εάν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός ή απρόβλεπτος ή υπάρχει υπερβολική βροχόπτωση, η απογείωση θα αναβληθεί.

Επιπλέον, το λογισμικό ελέγχει τη στάθμη της μπαταρίας και τη θερμοκρασία της πριν από κάθε πτήση. Εάν κάτι δεν εμπίπτει στις καθορισμένες παραμέτρους ασφαλείας, το drone θα παραμείνει στο έδαφος.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ακόμα σε πιλοτική φάση, εντούτοις η βελτίωση που επιφέρει στην όλη διαδικασία είναι εμφανής και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να εφαρμοστεί και σε άλλα εργοστάσια της Audi.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *