Ο κορονοϊός πείθει περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Close

Ο κορονοϊός πείθει περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η όλη φάση με τον κορονοϊό φαίνεται ότι πείθει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Πριν από λίγες μέρες μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία προωθεί και στηρίζει την αγοραπωλησία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ονομάζεται Plug In America, έκανε την εκτίμηση ότι η όλη φάση με τον κορονοϊό δε θα σκοτώσει τα ηλεκτροκίνητα, όσο κι αν πέσουν οι πωλήσεις λόγω του ότι άπαντες μένουμε στα σπίτια μας, κάτι που έχει επιπτώσεις σε όλες τις αγορές.

Αυτή τη φορά έρχεται μία μελέτη της εταιρείας Venso Automotive Solutions από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία εξετάζει κατά πόσο επηρεάζει τους καταναλωτές ο κορονοϊός στο να αλλάξουν απόφαση, όσον αφορά την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Άλλωστε, σε χώρες, όπου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία, όπως και στην Ελλάδα, βλέπουμε ένα παράδειγμα πώς θα είναι η ατμόσφαιρα με αυτοκίνητα, που θα έχουν μηδενικούς ρύπους, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό, προφανώς, έγινε αυτή η μελέτη, με 200 καταναλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με το παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα με τη Venso Automotive Solutions, το 45% των καταναλωτών θα αγόραζαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού έχουν δει πόσο καθαρός μπορεί να είναι ο αέρας. Μάλιστα, από αυτό το 45% ένα 19% είπε ότι την επόμενη φορά, που θα αγοράσει αυτοκίνητο, θα επιλέξει να είναι πλήρως ηλεκτρικό, με τους υπόλοιπους να θέτουν έναν τέτοιο στόχο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Επίσης, στο 45% προστίθεται άλλο ένα 17%, το οποίο είχε πάρει την απόφαση για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου πριν την πανδημία και τώρα είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι πρέπει να το κάνει πράξη.

Έτσι, το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 62%, δείχνοντας ότι μία πανδημία στάθηκε η αιτία για να πειστούν ακόμα περισσότεροι πως θα είναι καλύτερα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βέβαια, αναμένεται να υπάρξει πτώση στις πωλήσεις λόγω του κορονοϊού, όμως το θέμα είναι τι θα γίνει μετά, κάτι που θέλησε να δείξει και η Venson με αυτή τη μελέτη.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε το πλάνο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο λέει ότι όλα τα αυτοκίνητα της χώρας θα είναι πλήρως ηλεκτρικά από το 2035 και μετά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top