Η Nissan στο Smarter Mobility Africa για την Έξυπνη Κινητικότητα

Η Nissan συμμετείχε στη Σύνοδο για την Έξυπνη Κινητικότητα, που διεξήχθη στο Gauteng της Νοτίου Αφρικής, στις 1-2 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση συγκεντρώνει τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη τοπικών κυβερνήσεων, για να συζητήσουν πώς μπορεί να επιταχυνθεί η μετάβαση στην ηλεκτρική και έξυπνη κινητικότητα.

Η έξυπνη κινητικότητα είναι εδώ και έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλες πόλεις παγκοσμίως. Έχει αποδειχθεί ότι οι έξυπνες πόλεις αποτελούν καταλύτη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπου η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που δεν προκαλούν καταστροφές στο περιβάλλον και τελικά καταλήγουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αυτός είναι ένας μόνο τρόπος που η Nissan συμβάλλει στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων. Κατά τις προσεχείς δεκαετίες, δεν πρόκειται να τεθεί το ερώτημα εάν το κοινό θα υιοθετήσει τα EVs, αλλά πότε. Η Εθνική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών της Νοτίου Αφρικής (NAAMSA) σημείωσε ότι το 2015 η παγκόσμια αγορά “υιοθέτησε” 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, αποτελώντας περίπου το 0,1% των αυτοκινήτων στους δρόμους της Υφηλίου.

Μέχρι το 2040, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 35% του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων. Η Αφρική αστικοποιείται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, με ρυθμό 4% ετησίως, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 2%. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος αστικός πληθυσμός, θα δοκιμάζει συνεχώς τις αντοχές των υφιστάμενων υποδομών, στις μεταφορές και την ενέργεια.

Στο πλαίσιο του Smarter Mobility Africa, θα διεξαχθεί το Electric Vehicle Road Trip Africa (EVRT Africa), όπου 12 οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ αυτών και Nissan LEAF, θα διανύσουν σε εννέα ημέρες δύο χιλιάδες χιλιόμετρα, από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Κέιπ Τάουν, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυναμική της ευφυούς κινητικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *