Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Nio είναι γεγονός

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής θα παρουσιάσει η NIO (πρώην Next EV) στο επερχόμενο Shanghai Auto Show που θα διεξαχθεί από 21 έως 28 Απριλίου. Η πολλά υποσχόμενη start up από την Κίνα δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

Nio Blue Sky Coming

Πρόσφατα η Nio απέκτησε έναν μεγάλο συμπαίκτη στην προσπάθειά της, την Baidu, η οποία επένδυσε στη φιλόδοξη εταιρεία περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Στο rendering που δημοσίευσε η NIO απεικονίζεται ένα όχημα μπλε χρώματος που φέρνει περισσότερο σε Crossover. Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αναγράφεται το εξής μήνυμα “Blue Sky Coming”. Η ουσία είναι ότι το εν λόγω όχημα δεν αποτελεί concept, όπως για παράδειγμα το φουτουριστικό Eve ή το hypercar των ρεκόρ EP9, αλλά ένα αυτοκίνητο που θα βγει στην παραγωγή.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, την επίσημη ονομασία του, αλλά και για το πότε θα ξεκινήσει η εμπορική του πορεία δεν υπάρχουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο πιθανότατα να είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Η NIO έχει θέσει ως στόχο να ξεκινήσει τις πωλήσεις οχημάτων της στην αγορά των ΗΠΑ το 2020.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *