Close

Mitsubishi eX Concept: Ηλεκτρικό SUV δείχνει το μέλλον των αυτοκινήτων

Η Mitsubishi είναι μια εταιρεία που έχει παρουσιάσει αρκετά concept οχήματα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο επανέλαβε και στο Los Angeles, παρουσιάζοντας το Mitsubishi eX Concept, το οποίο είναι ένα μεγάλης εμβέλειας ηλεκτρικό SUV. Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι πιο επίσημα, αφού η Mitsubishi δήλωσε ότι αυτό το concept μας «δείχνει το μέλλον».

https://www.youtube.com/watch?v=0XrdlGyLfFg

Σύμφωνα με την Mitsubishi, το ηλεκτρικό eX SUV θα έχει το νέας γενιάς EV σύστημα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, «Το Mitsubishi eX ενσαρκώνει όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η εταιρεία και χρησιμοποιεί το νέας γενιάς EV σύστημα, το οποίο φέρνει μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά».

mitsubishi ex concept

Η μπαταρίες του Mitsubishi eX, που θα δίνουν ενέργεια στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, θα έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από άλλες αντίστοιχες. Ταυτόχρονα, το μειωμένο βάρος και αυξημένη απόδοση του συστήματος EV χαρίζουν στο SUV αυτονομία 400 χιλιομέτρων.
mitsubishi ex concept

Φυσικά από ένα ηλεκτρικό όχημα δεν θα μπορούσε να λείψουν φουτουριστικά features, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης θα συνδέεται με το cloud, θα αποθηκεύει πληροφορίες από τα internet searches, τις κινήσεις που κάνεις και τα ενδιαφέροντά σου. Με αυτό τον τρόπο θα σου δείχνει πληροφορίες χρήσιμες για τα ταξίδια που κάνεις και θα σου προτείνει πράγματα που θα σε ενδιέφεραν να κάνεις.

mitsubishi ex concept

Μπορεί όλα αυτά να μην φαίνονται συναρπαστικά, αφού μιλάμε για ένα concept όχημα, αλλά η δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Mitsubishi, Don Swearingen, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Ανέφερε τα εξής, «Έχουμε ένα πολύ συναρπαστικό σχέδιο για να πάμε την Mitsubishi Motors στο επόμενο επίπεδο, και αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει crossovers και ηλεκτρικά οχήματα. Το eX concept επαναπροσδιορίζει το μέλλον των compact SUV και είναι αντιπροσωπευτικό της σχεδιαστικής κατεύθυνσης της εταιρείας. Με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας, πλέον έχουμε την τεχνογνωσία για να κατασκευάσουμε τα μελλοντικά νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα».

Νέος αλγόριθμος της Mitsubishi κάνει τα αυτόνομα οχήματα πιο έξυπνα

Η Mitsubishi φαίνεται ότι έχει δουλέψει αρκετά πάνω στην τεχνολογία που έχει το Mitsubishi eX. Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, το eX θα είναι ένα connected vehicle το οποίο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων, αφού θα επικοινωνεί με άλλα οχήματα και θα ενημερώνεται για τις συνθήκες του δρόμου.

mitsubishi ex concept

Επιπλέον, θα έχει πολλαπλούς αισθητήρες και συστήματα που θα λειτουργούν υποβοηθητικά στην οδήγηση. Ένα τέτοιο σύστημα είναι το FCM (Forward Collision Mitigation) το οποίο θα φρενάρει αυτόματα το όχημα όταν οι κάμερες και το radar εντοπίσουν επικίνδυνη μείωση της απόστασης με το μπροστινό όχημα. Το UMS (Ultrasonic miss-acceleration Mitigation System) θα γνωρίζει τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω από όχημα και θα ρυθμίζει το γκάζι και τα φρένα με τρόπο τέτοιο ώστε το όχημα να μην χτυπήσει πάνω σε αυτά.

mitsubishi ex concept

Το LCA (Lane Change Assist system) θα βοηθάει τον οδηγό να αλλάξει λωρίδα σε αυτοκινητόδρομους, ελέγχοντας αν πλησιάζει κάποιος επικίνδυνα κατά την διάρκεια της αλλαγής και στρίβοντας το τιμόνι αν χρειαστεί για να διορθώσει την πορεία και να αποτρέψει την σύγκρουση.

mitsubishi ex concept

Τέλος θα έχει φυσικά και πιο «κοινά» συστήματα, όπως το Automated Parking Assist, Adaptive Cruise Control και Lane Keeping Assist. Η Mitsubishi έχει πλέον μπει για τα καλά στον δρόμο για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής με τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες θα κάνουν την οδήγηση απολαυστική.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top