Μήπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο ακριβά;
Close

Μήπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο ακριβά;

Hyundai Concept 45

Hyundai Concept 45

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει στον Τύπο άρθρα που μιλούν για την υψηλή τιμή των ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Μήπως, τελικά, το θέμα της υψηλής τιμής κτήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ένας μύθος που μπορεί να καταρριφθεί;

Στις ΗΠΑ γίνεται αρκετός λόγος για τις τιμές στις οποίες διατίθενται μοντέλα όπως το Tesla Model 3, με το συμπέρασμα που συνήθως βγαίνει να φαίνεται πως αδικεί τελικά την ηλεκτροκίνηση. Μία παρανόηση που πολλές φορές γίνεται είναι ότι η σύγκριση ενός premium ηλεκτρικού είναι με ένα απλό μικρομεσαίο όχημα που είναι λογικό να είναι πολύ πιο δελεαστικό στην τιμή.

Ένα άλλο στοιχείο που συνήθως παραβλέπεται σε τέτοιου τύπου συγκρίσεις είναι με το κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού που συνήθως δεν υπολογίζεται. Έτσι, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι ένα EV δεν καταναλώνει καθόλου βενζίνη και το κόστος κίνησής του με ηλεκτρικό ρεύμα είναι μηδαμινό σε σχέση με τα υγρά καύσιμα. Σε βάθος χρόνου, ειδικά για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα το χρόνο, η ακριβότερη τιμή ισοσκελίζεται με το χαμηλότερο κόστος κίνησης και τα λιγότερα έξοδα συντήρησης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top