Close

Mercedes: Οι τεράστιες οθόνες δεν ειναι πολυτέλεια

Τα πολυτελή αυτοκίνητα ορίζονται κατά παράδοση από την ποιότητα των υλικών και το πόσο καλά βιδώνονταν αυτά μεταξύ τους.

Οι κινητήρες ήταν επίσης ένα σημαντικό σημείο πώλησης, καθώς οι μεγάλου κυβισμού προορίζονταν συνήθως για τα κορυφαία μοντέλα.

Το 2025, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παίζουν στην ανώτερη βαθμίδα προσπαθούν να ανταγωνιστού η μία την άλλη με οθόνες μεγάλου μεγέθους, έξυπνο λογισμικό και άλλα gadget.

Αλλά η Mercedes παραδέχεται ότι ένα πολυτελές αυτοκίνητο δεν πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τις οθόνες.

Σε μια συνέντευξη στο ABC News , ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό στη Mercedes παραδέχτηκε ότι «οι οθόνες δεν είναι πολυτέλεια». Ο Gorden Wagener γνωρίζει ότι το να στριμώξεις τόσες οθόνες σε ένα ταμπλό δεν είναι καν καινοτομία στις μέρες μας, καθώς «κάθε αυτοκίνητο έχει μεγάλη οθόνη». Aυτά τα λεγόμενα προέρχονται από τον Chief Design Officer μιας εταιρείας που έκανε πολλά για την “Hyperscreen” 56 ιντσών, τριπλής οθόνης σε αυτοκίνητα όπως το EQS.

Η Mercedes γνωρίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί σε άλλους τομείς για να ανταποκριθεί στο κύρος που απέκτησε στις μέρες της ακμής της:

“Έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε πολυτέλεια πέρα ​​από την οθόνη. Γι’ αυτό μιλώ για δεξιοτεχνία και πολυπλοκότητα. Δίνεται τόση έμφαση στη βελτίωση των οχημάτων.” Ο Wagener παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σχετικά με τις υπερμεγέθεις οθόνες:

“Από την πλευρά του λογισμικού, δεν ήταν τόσο καλό. Επειδή όταν έχετε μια μεγάλη οθόνη, θέλετε να έχετε υπέροχο περιεχόμενο σε αυτήν. Επομένως, εργαζόμαστε σε περιεχόμενο που είναι πιο συγκεκριμένο και πιο διασκεδαστικό.”

Η Hyperscreen δεν φεύγει. Το 2026, η S-Class θα υποβληθεί σε λίφτινγκ στα μέσα του κύκλου της με μια «σημαντική αναβάθμιση», συμπεριλαμβανομένης της κληρονομιάς της διάταξης οθόνης από το EQS. Το τρέχον μοντέλο έχει ήδη μια μεγάλη κεντρική οθόνη, αλλά η μάρκα με έδρα τη Στουτγάρδη θέλει να ευθυγραμμίσει το κορυφαίο αυτοκίνητο καύσης της με την ηλεκτρική ναυαρχίδα της.

Πολλά προβλήματα προκύπτουν από την εμμονή με τις οθόνες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα ταμπλό γίνονται μαγνήτες δακτυλιών.

Τα τυπικά παχιά πλαίσια οθόνης δεν είναι κολακευτικά, ειδικά σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Οι υπερμεγέθεις οθόνες συνήθως σκοτώνουν τους φυσικούς διακόπτες στριμώχνοντας την πρόσβαση στις περισσότερες λειτουργίες μέσα στο infotainment. Αυτό εξαλείφει τα χειριστήρια υψηλής ποιότητας που κοσμούν το ταμπλό, τα οποία πολλοί θα προτιμούσαν έναντι των οθονών αφής.

Ερωτηθείς εάν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη σχεδίαση αυτοκινήτων, η Wagener ήταν βάναυσα ειλικρινής: «Παίρνεις το 99% της βλακείας με την τεχνητή νοημοσύνη». Ωστόσο, βελτιώνεται συνεχώς, τόσο πολύ που ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, λέει:

“Νομίζω ότι σε 10 χρόνια ίσως το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού θα γίνει από την AI και θα κάνει τους σχεδιαστές ξεπερασμένους. Ο διάδοχός μου θα είναι μια μηχανή και θα είναι πολύ φθηνότερος από τον μισθό μου.”

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top