Close

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Όλοι μας εργαζόμαστε καθημερινά σε περιοχές που απαιτούν να μετακινηθούμε από την κατοικία μας για να φτάσουμε στον εργασιακό μας χώρο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ υπάρχουν ορισμένοι που εργάζονται σε περιοχές που η χρήση των ΜΜΜ δεν εξυπηρετεί και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους σε καθημερινή βάση.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Έτσι και εγώ, για να μετακινηθώ στο χώρο εργασίας μου είναι αναγκαία η χρήση του αυτοκινήτου μου και για επειδή η διαδρομή είναι επίπονη, επέλεξα τη Mercedes CLS 350 d 4MATIC για να απολαμβάνω ποιότητα, πολυτέλεια και αξιοπιστία σε καθημερινή βάση και κάνοντας την πολύωρη μετάβασή μου στο χώρο εργασίας μια ευχάριστη διαδικασία. Σε αυτό συμβάλει όχι μόνο η ποιότητα κατασκευής που εξασφαλίζει η Mercedes-Benz στον οδηγό, αλλά και η δυνατότητα που έχει να συνδέεται με το όχημά του με τρόπο απλό, διασκεδαστικό και πάνω από όλα εύκολα προσβάσιμο, μέσω της πλατφόρμας Mercedes Me και του σχετικού smartphone app. Η πλατφόρμα Mercedes Me περιλαμβάνει ένα “πακέτο” ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας και συνδεσιμότητας, εφοδιάζοντας τον οδηγό με απεριόριστες δυνατότητες.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Έτσι ένα ζεστό πρωινό, λίγο πριν ετοιμάσω την τσάντα του φορητού μου υπολογιστή για τις ανάγκες των συναντήσεων της συγκεκριμένης ημέρας, σκέφτηκα πως θα ήταν καλό, με τη θερμοκρασία στις 8 το πρωί να είναι στους 28 βαθμούς, να ενεργοποιήσω το Mercedes Me app και να πατήσω στην επιλογή “Pre-Heat“(1) για να ενεργοποιήσω τον κλιματισμό, έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική δροσιά στο εσωτερικού του αυτοκινήτου. Έχοντας όλα τα πράγματα έτοιμα, μέσα στο Mercedes Me app έκανα tap στο “Door Locks” για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου και ξεκίνησα για το γραφείο.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Οδηγώντας σε μεγάλη οδική αρτηρία, είχα εμφανίσει μέσω του In Car Office το ραντεβού που είχα καταχωρήσει στο smartphone μου, το οποίο συγχρονίστηκε με το Mercedes Me και εμφανίστηκε στην 12.3 ιντσών οθόνη της CLS 350 d 4MATIC. Εκείνη τη στιγμή παρατηρώ μπροστά μου ότι όλα τα οχήματα σταδιακά σταματούσαν και έτσι έπραξα και εγώ. Στο σημείο που βρισκόμουν, υπήρχε μια έξοδος από την οδική αρτηρία η οποία για κακή μου τύχη με έστελνε στην αντίθετη πλευρά από την οποία ήθελα να κατευθυνθώ. Κοιτάζω την οθόνη του αυτοκινήτου αλλά όχι για να θαυμάσω την ποιότητα με την οποία προβάλλει το κάθε τι, αλλά επειδή η ώρα περνούσε σε σημείο που έμεναν άλλα πέντε λεπτά για το ραντεβού στο οποίο θα συμμετείχα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γινόταν και ένα conference call με συνεργάτες εκτός Ελλάδος.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Στο σημείο αυτό, σκέφτηκα να συμμετέχω και εγώ στο conference call μιας και τη συγκεκριμένη λειτουργία την παρέχει η Mercedes-Benz στη CLS 350 d 4MATIC, κάνοντάς με εκείνη τη στιγμή τον πιο τυχερό-άτυχο εργαζόμενο. Η διαδικασία ήταν απλή και άμεση μιας και το μόνο που έκανα ήταν να καλέσω τον αριθμό για το conference call και έτσι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα λύθηκε εκεί που δεν το περίμενα.

Δεν ήταν όμως μόνο εκείνο το ραντεβού στο οποίο έπρεπε να συμμετάσχω, αλλά ένα δεύτερο που ακολουθούσε και έπρεπε να δράσω άμεσα. Έχοντας κυριολεκτικά “κολλήσει” στην κίνηση, με προσπάθεια φτάνω στην έξοδο από την οδική αρτηρία, και μέσω της πλοήγησης ΜΒ Entry navigation ξεκίνησα για το δεύτερο προορισμό μου, για τον οποίο ενημερώθηκα πως υπάρχει μια συντομότερη διαδρομή από αυτή που είχα στο μυαλό μου. Η σχετική ενημέρωση προήλθε από το Live Traffic Information, το οποίο χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και αισθητήρες για να αξιοποιήσει πληροφορίες από τα άλλα οχήματα, έτσι ώστε ο οδηγός να ενημερώνεται έγκαιρα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Όλα αυτά γίνονται σε πραγματικό χρόνο και έτσι εύκολα και άμεσα, είχα έτοιμη την εναλλακτική και πιο σύντομη διαδρομή.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Άρχισα να νιώθω πως η τύχη μου τελικά δε με έχει εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού έφτασα πραγματικά πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Έχοντας περπατήσει ήδη 50 μέτρα θυμήθηκα πως δεν κλείδωσα το αυτοκίνητο και μέσα σε δευτερόλεπτα ανοίγω το Mercedes Me app και η διαδικασία ήταν απλή αφού έκανα tap στο “Door Locks” για να κλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου και να συνεχίσω ακάθεκτος για το προγραμματισμένο ραντεβού.

Οι ώρες πέρασαν, για την ακρίβεια τρεις τον αριθμό, και ήρθε η ώρα της επιστροφής με τον πονοκέφαλο να είναι κάτι παραπάνω από έντονος. Περπατούσα προς το αυτοκίνητο αλλά είναι τα στιγμιαία κενά μνήμης που σε κάνουν να λες “που έχω παρκάρει;” και χωρίς να το σκεφτώ, παίρνω το smartphone, μπαίνω στο Mercedes Me app και μέσω του Parked vehicle locator το στίγμα της Mercedes CLS 350 d 4MATIC εμφανίστηκε στην εφαρμογή, και γεμάτος χαρά για την επιστροφή στο σπίτι κατευθύνθηκα στο αυτοκίνητό μου όπου το ξεκλείδωσα μέσω της επιλογής “Door Locks“.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Στη συνέχεια, μέσα σε δευτερόλεπτα, παρατηρώ πως στα αριστερά και δεξιά του οχήματός μου είχαν σταθμεύσει οχήματα σε τόσο κοντινή απόσταση που η είσοδός μου στο αυτοκίνητο μπορούσε να γίνει μόνο μέσω μαγείας. Ευτυχώς που έχω εγκατεστημένο το Mercedes Me app και μέσω του Remote Parking Pilot(2) μπορώ να μετακινήσω το αυτοκίνητο μπροστά μέχρι να μπορεί να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να μπω να επιστρέψω σπίτι. Οι εντολές μέσα στην εφαρμογή είναι πολύ απλές μιας και επιλέγουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει το όχημα και έτσι πάτησα να κατευθυνθεί μπροστά. Έπειτα, όπως αναφέρουν οι οδηγίες, ολοκλήρωσα το σχεδιασμό του κύκλου στην οθόνη του smartphone για να “καταλάβει” το όχημα πως ενεργοποιείται ο χειρισμός του χωρίς την παρουσία οδηγού. Τέλος, συνέχισα τις κυκλικές κινήσεις στην οθόνη του smartphone μέχρι που το όχημα ξεπρόβαλε ανάμεσα από τα δυο σταθμευμένα και πλέον μπόρεσα και άνοιξα την πόρτα, έκατσα στη θέση του οδηγού ανακουφισμένος και πήρα το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

Σημειώσεις:
1. Η υπηρεσία Pre-Heat δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για την ελληνική αγορά.
2. Η υπηρεσία Remote Parking Pilot δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για την ελληνική αγορά.

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Μια ημέρα με την Mercedes CLS 350 d 4MATIC και το Mercedes Me app

Sponsored

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top