Close

Mercedes-Benz eScooter: Ηλεκτρικό πατίνι με κινητήρα 500 W, αναρτήσεις και δικό του App [video]

Mercedes-Benz eScooter

Mercedes-Benz eScooter

Το eScooter της Mercedes-Benz είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι που εφοδιάζεται με μοτέρ ισχύος 500 W, αναρτήσεις & διαθέτει τη δική του εφαρμογή.

Μαζί με τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει εντός των επόμενων ετών, η Mercedes-Benz παρουσίασε και ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο έχει εξελίξει σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία Micro mobility systems AG.

Σημειώστε ότι με τη συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται και η BMW η οποία μάλιστα προχώρησε πρόσφατα στο λανσάρισμα του δικού της ηλεκτρικού πατινιού στην ελληνική αγορά.

Το eScooter, όπως ονομάζεται, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια EQ που αποτελεί το brand ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz. Είναι ένα αναδιπλούμενο πατίνι, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 13,5 κιλά, το οποίο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στον χώρο αποσκευών, δίνοντας στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να καλύψει κάποιες διαδρομές μέσα στην πόλη, εύκολα και γρήγορα.

Εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 500 W και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 km/h βάσει του νόμου που ισχύει για τα πατίνια στη Γερμανία. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 280 Wh και προσφέρει αυτονομία έως και 25 χιλιόμετρα. Σε μια συμβατική οικιακή πρίζα θα χρειαστεί 3 – 3,5 ώρες για πλήρη φόρτιση, με το 70% της φόρτισης να επιτυγχάνεται σε 2 ώρες.

Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter

Το eScooter διαθέτει φαρδύ kickboard το οποίο φέρει αντιολισθητική επιφάνεια, ανάρτηση τόσο εμπρός όσο και πίσω καθώς και ελαστικά διαμέτρου 20 cm που επιτρέπουν περάσματα από ανώμαλες επιφάνειες. Το τιμόνι ρυθμίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του οδηγού, ενώ το εργονομικό τιμόνι διαθέτει γκάζι που βρίσκεται τοποθετημένο δεξιά και φρένο που βρίσκεται στα αριστερά. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένο και κουδούνι, καθώς και μια μικρή οθόνη που προβάλει βασικές πληροφορίες όπως την ταχύτητα και το επίπεδο της μπαταρίας. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από 3 φρένα (1 μπροστά και 2 πίσω), ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο φωτιστικά σώματα -ένα εμπρός και ένα πίσω- που καθιστούν ασφαλή τη χρήση του ακόμα και το βράδυ.

Το eScooter συνοδεύεται από την εφαρμογή για smartphones Micro app. Μέσω Bluetooth ο κάτοχός του μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του -το οποίο μπορεί να τοποθετήσει σε ειδικό σημείο στο τιμόνι- και να ενημερώνεται για την ταχύτητα, την απόσταση, το χρόνο της διαδρομής, το επίπεδο της μπαταρίας. Μπορεί, μάλιστα, μέσω του συστήματος πλοήγησης που ενσωματώνει η εφαρμογή να εντοπίζει την συντομότερη διαδρομή για τον προορισμό του. Το Micro app δίνει επίσης τη δυνατότητα για ενεργοποίηση των φώτων, καθώς επίσης και για τη ρύθμιση των driving modes.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποτέ θα κυκλοφορήσει στην αγορά όπως επίσης και σε ποια τιμή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Βάρος: Περίπου 13,5 κιλά
Διαστάσεις: Μήκος – 980 mm / Ύψος – 1096 mm / Πλάτος – 145 mm
Ηλεκτρικός κινητήρας: 250 Watt, με μέγιστη απόδοση 500 Watt
Μπαταρία: 7.8 Ah, 280 Wh, LG cells
Αυτονομία: περίπου 25 χλμ.
Μέγιστη ταχύτητα: 20 km/h
Χρόνος πλήρους φόρτισης: 3-3.5 ώρες
Διαστάσεις ελαστικών: 200 mm μπροστά/πίσω
Φρένα: 3 (1 εμπρός και 2 πίσω)

Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter
Mercedes-Benz eScooter

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top