Το Mercedes-Benz Citaro πλήρως ηλεκτρικό τον Σεπτέμβριο του 2018

Στα ηλεκτρικά λεωφορεία επενδύει η Mercedes-Benz, ανακοινώνοντας ότι το Citaro θα κάνει την εμφάνισή του ως πλήρως ηλεκτρικό τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διεξάγει κύκλους δοκιμών πρωτοτύπων. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, τα πρωτότυπα ήδη έχουν με επιτυχία πραγματοποιήσει δοκιμές σε συνθήκες πάγου στον αρκτικό κύκλο αλλά και υψηλών θερμοκρασιών στη Sierra Nevada της Ισπανία.

Η εστίαση της Mercedes-Benz στα ηλεκτρικά λεωφορεία, αποτελεί μέρος της γενικής εστίασης της Daimler στα οχήματα βαρέως τύπου.

Η μαζική παραγωγή των μπαταριών για το Citaro θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του επόμενους έτους.

Το πλήρως ηλεκτρικό Citaro θα κάνει την πρεμιέρα του στην Έκθεση Εμπορικών Οχημάτων ΙΑΑ τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Ανόβερο.

To Citaro Electric θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, την χωρητικότητα των οποίων μπορεί να τροποποιήσει η Mercedes για διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Hartmut Schick, Επικεφαλής της μονάδας λεωφορείων της Daimler ανέφερε σχετικά: «Το λεωφορείο παράγει μηδενικές εκπομπές και είναι ιδιαίτερα ήσυχο για να κινείται στην πόλη. Αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί μας διεξάγουν ενδελεχείς δοκιμασίες πρωτοτύπων του νέου λεωφορείου, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όπως γίνεται κατανοητό από την τροφοδότηση και τη βελτιστοποιημένη διαχείριση θερμότητας, το ηλεκτρικό Citaro θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς». Ήδη η εταιρεία φαίνεται ότι αναζητά νέους συνεργάτες για το λεωφορείο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *