Close

Μάθε τα πάντα για το σύστημα MBUX της νέας Mercedes A-Class

Η τέταρτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class χάρη στο νέο διαδραστικό σύστημα τηλεματικής MBUX δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία του χρήστη και εντυπωσιάζει με τις επιπλέον λειτουργίες και τα συστήματα που προσφέρει και που μέχρι πρότινος εξόπλιζαν μεγαλύτερα μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz.

Μάθε τα πάντα για το σύστημα MBUX της νέας Mercedes A-Class

Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας A-Class περιλαμβάνεται το εντελώς νέο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Πρόκειται για ένα είδος «συναισθηματικής» σύνδεσης ανάμεσα στον οδηγό, το όχημα και τους επιβάτες, καθώς διαθέτει δυνατότητα εκμάθησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, ως μέρος της φιλοσοφίας Intelligent Drive συναντάμε στη νέα A-Class ένα εξελιγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες οδηγικές καταστάσεις και για πρώτη φορά περιλαμβάνεται σε όχημα της κατηγορίας.

Στο ταμπλό ενσωματώνονται δύο οθόνες (η μια ειναι αφής) που ξεκινούν από μέγεθος 7 ιντσών (βασική έκδοση) και φτάνουν έως τις 10.25 ίντσες (26 cm) για να δημιουργήσουν ένα εντελώς αυτόνομο σύνολο ευρείας οθόνης.

Μάθε τα πάντα για το σύστημα MBUX της νέας Mercedes A-Class

Η νέα A-Class είναι το πρώτο μοντέλο Mercedes-Benz που διαθέτει το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience, το οποίο επίσης αναγγέλλει μια νέα εποχή συνδεσιμότητας Mercedes me (διαθέσιμες και στην Ελλάδα). Μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις συνήθειες κάθε χρήστη. Έτσι δημιουργεί μια συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στο όχημα, στον οδηγό και τους επιβάτες.

Στα δυνατά του σημεία περιλαμβάνονται επίσης το κόκπιτ με ευρεία οθόνη (Widescreen cockpit) υψηλής ανάλυσης και λειτουργία αφής της οθόνης πολυμέσων, η οθόνη πλοήγησης με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος με αναγνώριση φυσικού λόγου που ενεργοποιείται με τη φράση “Hey Mercedes”. Διατίθεται επίσης μια οθόνη head-up. Η οθόνη αφής αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού ελέγχου μέσω αφής του MBUX – μιας τριάδας που περιλαμβάνει την οθόνη αφής, το touchpad στην κεντρική κονσόλα και τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι.

Mercedes A-Class

Το MBUX προκαλεί επανάσταση στην εμπειρία χρήστη μέσα στο αυτοκίνητο. Ελκυστικά χαρακτηριστικά προβολής υπογραμμίζουν την ευκολία κατανόησης του συστήματος ελέγχου και ενθουσιάζουν με εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά ύψιστης ανάλυσης, τα οποία παρέχονται, δηλαδή υπολογίζονται και εμφανίζονται, σε πραγματικό χρόνο.

Η συλλογή εφαρμογών Mercedes me μπορεί να τοποθετηθεί ως εικονίδιο στην οθόνη με τρόπο φιλικό προς το χρήστη και να ταξινομηθεί ελεύθερα στην αρχική σελίδα, όπως όλες οι υπόλοιπες βασικές εφαρμογές. Επιπλέον, στο MBUX εμφανίζονται προαιρετικά online πληροφορίες, όπως οι ισχύουσες τιμές των πρατηρίων καυσίμου ή οι θέσεις στάθμευσης σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης. Η online ενημέρωση είναι ένας εύκολος τρόπος εισαγωγής νέου περιεχομένου στο MBUX.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top