Αυτόνομα οχήματα: Η καναδική Magna εντάσσεται στη συμμαχία των BMW-Intel

H Καναδική Magna International εντάσσεται κι αυτή στη συμμαχία για τα αυτόνομα οχήματα, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι BMW και Intel.

Η Μagna, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού αυτοκινήτων, είχε πρόσφατα ανακοινώσει το Μagna Max4, το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Η κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες, είτε κατασκευάστριες, είτε εταιρείες software, σχηματίζουν συμμαχίες προκειμένου να μην χάσουν ένα κομμάτι από την πίτα της αυτόνομης οδήγησης.

Η καναδική εταιρεία αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη συμμαχία των BMW-Intel, ενώ άλλα μέλη αποτελούν και οι Mobileye, Fiat Chrysler, Delphi Automotive και Continental AG.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στο έτος η Intel εξαγόρασε τη Mobilye έναντι 15 δισ. δολαρίων. Η Magna από την πλευρά της, αποτελεί προμηθευτή της BMW σε παγκόσμιο επίπεδο για πολλά έτη.

Η προσθήκη της Magna έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τις κατασκευάστριες να εκβιομηχανίσουν και να τροποποιήσουν την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης που σχεδιάζει η κοινοπραξία.

Ο Swamy Kotagiri, Επικεφαλής Τεχνολογίας της Magna δήλωσε ότι πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της αυτόνομης οδήγησης δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει στην απομόνωση και πρόσθεσε: “Είμαι σίγουρος ότι τα δυνατά σημεία που θα προτάξει ο κάθε συνεργάτης θα συνεισφέρουν στην παράδοση μιας πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης την οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει η αγορά. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε από τους πρώτους που θα φέρουμε τις μοναδικές μας δυνατότητες στην πλατφόρμα”.

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *