Close

Η Lucid Motors κηρύσσει τον πόλεμο στους γερμανικούς κολοσσούς

Το 2019 αναμένεται να βγει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lucid Motors. Το Lucid Air θέτει πολύ υψηλά τον πήχη και δεν διστάζει να προκαλέσει υπερδυνάμεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι Audi, BMW και Mercedes-Benz.

Lucid Motors Air

Όπως διατείνεται η start-up από την California, το Lucid Air δεν θα είναι ένα ακόμα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά θα είναι ένα πολυτελές όχημα υπερεπιδόσεων που θα διατίθεται σε λογική για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμή (γύρω στα 160.000 δολάρια Αμερικής).

Lucid Motors Air

«Από την αρχή εστιάσαμε σε ένα πολυτελές προϊόν καθώς αισθανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία σε αυτήν την κατηγορία», ανέφερε ο Lucid Motors VP of Design, Derek Jenkins σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Next Mobility.

«Υπήρξε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι που είναι πολύ πιο προσανατολισμένο προς τα εμπρός και που δεν βασίζεται στην παράδοση».

Lucid Motors Air

Τα στελέχη της Lucid Motors πιστεύουν πως οι Γερμανικοί Κολοσσοί θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να μπορέσουν να κατασκευάσουν οχήματα ικανά να ανταγωνιστούν το Lucid Air και πως η Tesla και η Faraday Future θα είναι βασικοί τους αντίπαλοι, μέχρι οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες μπουν με ανταγωνιστικά οχήματα στο παιχνίδι.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν το Air τόσο ξεχωριστό;
Όπως προαναφέραμε πρόκειται για ένα όχημα που τοποθετείται στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων. Διαθέτει δύο πανίσχυρους ηλκετροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα (ένας στον εμπρός και ένας στον πίσω και που συνολικά αποδίδουν 1000hp.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες με χωρητικότητα 100KWh ή 130kWh, με την τελευταία μάλιστα να υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 400 μίλια με μια πλήρη φόρτιση. Στα ατού και το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης μπαταριών εν κινήσει.

Οι δε επιδόσεις του Air θυμίζουν περισσότερο hypercar παρά όχημα πολυτελούς κατηγορίας. Σύμφωνα με την Lucid, το Air μπορεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία του 0-60mph (0-96km/h) σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα.

Το Air θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Όπως αναφέρει η εταιρεία, θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα “απελευθερώνει” τις δυνατότητές του μέσω συνεχών αναβαθμίσεων του λογισμικού. Οι προδιαγραφές του, σύμφωνα με τη Lucid, είναι για “πλήρη αυτόνομη οδήγηση”, δηλαδή επιπέδου 5 (Level 5) – μάθε για τα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης.

Το Air αναμένεται στην παραγωγή το 2019 και σύμφωνα με την εταιρεία τα πρώτα 250 αυτοκίνητα που θα διατεθούν προς πώληση θα έχουν πλήρη εξοπλισμό και η τιμή τους θα κυμανθεί στα 160.000 δολάρια ΗΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν καταθέτοντας μια προκαταβολή της τάξης των 25.000 δολάρια Αμερικής να κάνουν κράτηση. Μετά την κυκλοφορία της κορυφαίας έκδοσης του Air, θα ακολουθήσει και άλλη μια η οποία θα διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή πώλησης που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Πηγή: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top