Εργατικό Σωματείο θέλει να απαγορεύσει στη UPS να χρησιμοποιεί drones ή αυτόνομα οχήματα

Εργατικό Σωματείο στις ΗΠΑ θέλει να απαγορεύσει στη UPS να χρησιμοποιήσει drones ή αυτόνομα οχήματα για τη διανομή πακέτων.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας στην οποία προσπαθούν να καταλήξουν οι UPS με το Σωματείο. Το Σωματείο θέλει να απαγορεύσει στη UPS να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που βρίσκεται στη διαδικασία των δοκιμών.

Η UPS επιβεβαίωσε στο CNBC τις λεπτομέρειες της πρότασης του Σωματείου Teamsters. Αυτή τη στιγμή, η συμφωνία που υπάρχει επηρεάζει 260.000 υπαλλήλους, πλήρης και μερικής απασχόλησης. Όμως, η υπάρχουσα συμφωνία λήγει τον Ιούλιο και το Σωματείο θέλει να τον ανανεώσει με τον πιο συμφέρον για τους εργαζομένους τρόπου.

Η εταιρεία από τη μεριά της δηλώνει ότι στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων εστιάζει σε ένα συμβόλαιο που θα παρέχει την απαραίτητη ευελιξία που χρειάζεται για να παραμείνει ανταγωνιστική, δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας των logistics.

Η UPS πρέπει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις του Σωματείου και στις αλλαγές που θέλει να κάνει. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι προφανώς θέλουν να απαγορεύσουν από τη UPS να χρησιμοποιεί τα αυτόνομα οχήματα και drones προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ θέλουν να προβεί και στην πρόσληψη 10.000 ατόμων. Όμως ζητούν να μην υπάρχουν και παραδόσεις μετά τις 22:00, κάτι στο οποίο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα drones και τα αυτόνομα οχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *