Διόδια - e-pass

Με κοινό e-pass η διέλευση από τα διόδια όλης της χώρας!

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί επακριβώς η ημερομηνία.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο της χωράς, καθώς από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορούν με το ιδιο e-pass (πομποδέκτης) να περνούν από όλα τα διόδια της ελληνικής επικράτειας, χωρίς να επηρεάζει το γεγονός ότι μπορεί να τα διαχειρίζονται διαφορετικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων, που επί μια δεκαετία αποτελούσε σημείο τριβής ανάμεσα στους παραχωρησιούχους, επιλύθηκε, αφού πλέον επήλθε συμφωνία για το ποσοστό του κομίστρου που θα παρακρατεί η κάθε εταιρεία. Το ποσοστό διαμορφώθηκε κάτω του 2%.

Διόδια - e-pass
Διόδια – e-pass

Έτσι, με οποιοδήποτε πομποδέκτη, οι οδηγοί θα μπορούν να περάσουν από όλα τα διόδια της χώρας. Δεν θα μπορούν όμως να «γεμίσουν» χρήματα το πάσο τους όπου θέλουν αλλά μόνο στα διόδια της εταιρίας από την οποία το έχουν προμηθευτεί. Επίσης, τα προγράμματα προσφορών κάθε εταιρίας αφορούν μόνο τα δικά της e-pass και τους συνδρομητές της.

Υπάρχει επίσης ακόμη ένα… θεματάκι: μπορεί ένας σταθμός διοδίων να μη «διαβάζει» το πάσο άλλης εταιρίας που είναι τοποθετημένο στο παρμπρίζ αλλά έναν πομποδέκτη στο… ντουλαπάκι του αυτοκινήτου (και ο οποίος μπορεί να είναι άδειος…).

Το πρόβλημα αυτό λύνεται -για την ώρα τουλάχιστον- μόνο με την προμήθεια των ειδικών «φακέλων» που προσφέρουν οι εταιρίες στους επαγγελματίες οδηγούς ή με την τοποθέτηση όλων των πάσων στο παρμπρίζ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *