Η Kalashnikov θέλει να ξεπεράσει την Tesla με ένα ηλεκτρικό supercar από τα 70s

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσίασε η Kalashnikov, το οποίο είναι επηρεασμένο από τα 70s και το οποίο θεωρεί ότι θα καταστεί ανταγωνιστικό των οχημάτων της Tesla.

Η ρωσική κατασκευάστρια όπλων, ευρέως γνωστή για το AK-47 παρουσίασε στο πλαίσιο έκθεσης άμυνας λίγο πιο έξω από τη Μόσχα το CV-1, ένα γαλάζιο όχημα που μοιάζει να ήρθε απευθείας από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πηγή έμπνευσης ήταν ένα σοβιετικό hatchback της δεκαετίας του 1970 με ονομασία “Izh-Kombi”.
Μάλιστα, η μητρική της, η Kalashnikov Concern ανέφερε ότι έχει αναπτύξει καινοτόμα στοιχεία για το ηλεκτρικό της supercar, συμπεριλαμβανομένου κι ενός επαναστατικού inverter. Το όχημα έρχεται με αυτονομία 350 χιλιόμετρα.

Το RIA-Novosti φέρεται να αναφέρει ότι η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Αυτή η τεχνολογία θα μας επιτρέψει να ενταχθούμε στους παγκόσμιους παραγωγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla και να καταστούμε ανταγωνιστές τους» και προσθέτει: «Για την ανάπτυξη της ιδέας μας εμπνευστήκαμε από την εμπειρία των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς».

Να σημειωθεί ότι η Kalashnikov εδώ και καιρό προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς όπως τα ρούχα, οι ομπρέλες και τα καλύμματα κινητών τηλεφώνων.

Η προσπάθειά της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίστηκε με ανάμικτες αντιδράσεις στη Ρωσία, όπου κάποιοι στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Facebook χαρακτήρισαν την προσπάθεια από “cyberpunk” έως “Izh-Zombie”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *