Ο Jeremy Clarkson προειδοποιεί για την ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων κρούει ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear, Jeremy Clarkson.

Ο Jeremy Clarkson ανέφερε ότι οδήγησε ένα αυτοκίνητο με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και το όχημα έκανε δύο μεγάλα λάθη που παραλίγο να αποβούν μοιραία. Κι όλα αυτά, στα πρώτα 80 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Ο Jeremy Clarkson δεν ανέφερε ποιο όχημα ήταν αυτό που δοκίμασε, αλλά προειδοποίησε ότι προς το παρόν απέχουμε αρκετά από την ευρεία υιοθέτηση της αυτόνομης τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, ο J. Clarkson «προκάλεσε» την Audi, η οποία αναμένεται να λανσάρει όχημα με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης το 2018 αναφέροντας: «Οδήγησε ένα από τα αυτόνομα οχήματά σου στον Δρόμο του Θανάτου (Death Road) στη Βολιβία και θα αγοράσω ένα. Κάτσε εκεί με τα χέρια σου σταυρωμένα και άφησέ το να σε οδηγήσει εκεί, μετά στριμώξου δίπλα από ένα φορτηγό, ενώ το μισό σου λάστιχο κρέμεται σε ύψος 300 μέτρων ενώ αυτό οδηγεί μόνο του. Τότε θα το αγοράσω».

O Jeremy Clarkson, δεν ανέφερε ούτε τα λάθη που έκανε το όχημα και που παραλίγο να αποβούν μοιραία, αλλά προειδοποίησε, δεδομένου ότι ο Philip Hammond ετοιμάζεται με τον προϋπολογισμό να δώσει το πράσινο φως για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Βρετανίας. Ο Hammond εκτιμά ότι μέχρι το 2021 η τεχνολογία θα έχει κάνει τα βήματα που απαιτούνται ώστε να υπάρχουν πλήρη αυτόνομα οχήματα στους δρόμους.

Σίγουρα οι προβλέψεις του είναι φιλόδοξες και σίγουρα και ο Jeremy Clarkson έχει δίκιο να ανησυχεί, αλλά οι δοκιμές είναι απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα αυτόνομα οχήματα κάποια στιγμή θα είναι ασφαλή για όλους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *