Ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης από την ΚΙΑ το 2021

Η ΚΙΑ δουλεύει πάνω σ’ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης, το οποίο θα έχει μεγάλη αυτονομία και τιμή σε λογικά πλαίσια.

Μετά τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, που είναι τα Soul και Niro, η KIA έχει στόχο να κατασκευάσει ένα ξεχωριστό μοντέλο, το οποίο θα έχει υψηλή απόδοση, μεγάλη αυτονομία και ταυτόχρονα μία τιμή σε λογικά πλαίσια.

«Αυτό το αυτοκίνητο θα έχει σημαντική επιρροή στο πώς οι πελάτες θα αντιμετωπίσουν την ΚΙΑ και τον εξηλεκτρισμό στο μέλλον. Θέλουμε να επιδείξουμε υπερυψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά σ’ ένα διαφορετικό πακέτο. Υπάρχουν πολλά A- και B-segment ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως εμείς θέλουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της ΚΙΑ, Κάρλος Λαχόζ.

Οι Νοτιοκορεάτες, λοιπόν, έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω στην κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου, ώστε να είναι έτοιμο το 2021. Σύμφωνα με το Autocar, αυτό θα έχει βάση σχεδιασμού το KIA Imagine concept, ένα τετράθυρο C-segment μοντέλο, το οποίο θυμίζει κάτι μεταξύ SUV και σεντάν.

Ο στόχος της εταιρείας είναι η αυτονομία των 500 χιλιομέτρων, παράλληλα με την υψηλή απόδοση, και η φόρτιση της μπαταρίας να φτάνει από το 20% στο 80% μέσα σε περίπου 20 λεπτά με ταχυφορτιστή DC 350 KW. Όλα αυτά, τη στιγμή που η ΚΙΑ έχει σκοπό να ορίσει την τιμή του κάτω από αυτή που έχουν ηλεκτρικά οχήματα των Tesla, Mercedes-Benz και BMW.

Επίσης, ο λόγος που η παρουσίαση του νέου αυτού ηλεκτρικού μοντέλου έχει μεταφερθεί για την επόμενη χρονιά είναι ότι η KIA περιμένει τη νέα πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα, η οποία θα βγει για όλες τις εταιρείες της Hyundai Motor Company. Τέλος, να σημειωθεί ότι στόχος της ΚΙΑ είναι μέχρι το 2025 να έχει διαθέσει στους πελάτες της 11 plug-in μοντέλα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *