Ηλεκτρικά φορτηγά: Νέο πρόγραμμα για την εξέλιξή τους από την Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για την παραγωγή, την εξέλιξη και την κυριαρχία των ηλεκτρικών φορτηγών μέχρι το 2045.

Τα φορτηγά σε όλον τον κόσμο αποτελούν μία σημαντική αιτία της ρύπανσης. Όμως, το γεγονός ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν στροφή στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως θα επηρεάσει και την αγορά των βαρέων εμπορικών οχημάτων.

Ήδη, έχουμε δει αρκετές εταιρείες να φτιάχνουν ηλεκτρικά φορτηγά, κάτι που θα κάνει και η Tesla με το Semi. Έτσι, η Καλιφόρνια θέλησε να κοιτάξει στο μέλλον, γι’ αυτό υιοθέτησε ένα νέο πρόγραμμα για την παραγωγή και την εξέλιξη των ηλεκτρικών φορτηγών.

Για την ακρίβεια, το Συμβούλιο Air Resource της Καλιφόρνια (Califonia Air Resource Board) ξεκίνησε το Advanced Clean Truck, μέσω του οποίου υποχρεώνει τους κατασκευαστές εμπορικών οχημάτων να κυκλοφορήσουν και ηλεκτρικά φορτηγά από το 2024.

Στόχος του προγράμματος είναι τα 100000 φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2030 και οι 300000 μονάδες μέχρι το 2035, ώστε το 2045 να υπάρχουν στην αγορά μόνο εμπορικά οχήματα, που κινούνται με μπαταρία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην Καλιφόρνια τα φορτηγά είναι υπεύθυνα για το 70% της ρύπανσης, αν και υπολογίζονται μόνο τα 2 από τα 30 εκατομμύρια οχήματα, που κυκλοφορούν στην πολιτεία.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *