Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 95% πιο καθαρά από τα βενζινοκίνητα

Μία μελέτη τριών Πανεπιστημίων δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο καθαρά από τα βενζινοκίνητα στο 95% του κόσμου.

Με την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι δεδομένο ότι μειώνονται οι εκπομπές ρύπων (CO2) στην ατμόσφαιρα. Αυτό επιβεβαιώνει και μία μελέτη, που έγινε από κοινού από τα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ, του Έξετερ και του Ναϊμέγκεν.

Τα αποτελέσματα της κοινής μελέτης, έπειτα από την έρευνα που έγινε, δείχνουν πως τα ηλεκτροκίνητα είναι πιο καθαρά από τα βενζινοκίνητα στο 95% του κόσμου. Το 5%, που υπολείπεται, αφορά χώρες, στις οποίες ο άνθρακας εξακολουθεί να αποτελεί την πλειοψηφία του μίγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως γίνεται στην Πολωνία.

Σε άλλες χώρες η περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή από πυρηνική ενέργεια, όπως στη Σουηδία και στη Γαλλία. Εκεί ο μέσος όρος των εκπομπών ρύπων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μειωμένος κατά 70%.

Βέβαια, οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ακόμα πιο καθαρά στο μέλλον, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δε θα προέρχεται καθόλου από ορυκτά καύσιμα. Έτσι, επιβεβαιώνεται γι’ ακόμα μία φορά πως τα ηλεκτροκίνητα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης, κάτι που φαίνεται και από τη συνεχή αύξηση των πωλήσεών τους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *