Η IKEA επενδύει σε εταιρεία μετατροπής οχημάτων σε υβριδικά

Στην XL Hybrids, μια εταιρεία που μετατρέπει “συμβατικά” οχήματα σε υβριδικά ή υβριδικά plug-in επένδυσε η IKEA, με πρόσφατη χρηματοδότησή της.

Η startup με έδρα τη Βοστόνη, εξασφάλισε χρηματοδότηση 22 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη γνωστή εταιρεία ειδών σπιτιού να επενδύει σε αυτήν. Το ποσό που επένδυσε η IKEA δεν γνωστοποιήθηκε.

Εκτός από την IKEA, βασικός επενδυτής του γύρου ήταν η Constellation Technology Ventures.

Η XL Hybrids ειδικεύεται στη μετατροπή ή την «προσαρμογή» νέων οχημάτων για αγοραστές στόλων. Αυτή τη στιγμή προσφέρει υβριδικές και plug-in υβριδικές μετατροπές για διάφορα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Ford F-150 και F-250, των Ford Transit και Chevrolet Express / GMC Savana καθώς και λεωφορείων και φορτηγών.

Η διαδικασία μετατροπής ουσιαστικά  περιλαμβάνει την προσθήκη ηλεκτρικού κινητήρα και μπαταρίας ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με την XL Hybrids, η διαδικασία αυτή μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των καυσίμων κατά 25%.

Η επένδυση της IKEA στην XL Hybrids δε σημαίνει απαραίτητα ότι η σουηδική εταιρεία θα ενοικιάσει στόλο φορτηγών της XL Hybrids, αλλά είναι γεγονός ότι τα υβριδικά οχήματα της εταιρείας αποτελούν ιδανική λύση για την μεταφορά των προϊόντων της Ikea. Ήδη η XL Hybrids έχεις το πελατολόγιό της τις Coca-Cola και San Diego Gas & Electric.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *