Close

Iδιοκτήτης Tesla Model Υ δοκιμάζει αν το αυτοκίνητό του με FSD Beta θα τον χτυπήσει

Ο Dan O’Dowd, διευθυντής μιας εταιρείας λογισμικού που ανταγωνίζεται την Tesla, ξεκίνησε μια ακριβή διαφημιστική καμπάνια με στόχο να αποδείξει ότι τα EV της Tesla είναι επικίνδυνα.

Η καμπάνια ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες οχημάτων της Tesla να δημιουργήσουν βίντεο που δείχνουν πώς ο Autopilot και η τεχνολογία Full Self-Driving Beta της Tesla αντιδρούν σε αντικείμενα και ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο.

Αφού ο δισεκατομμυριούχος και υποψήφιος για τη Γερουσία των ΗΠΑ O’Dowd ξεκίνησε την εκστρατεία του και έλαβε ένα βίντεο στον αέρα που υποδηλώνει ότι η τεχνολογία FSD Beta της Tesla αποτελεί κίνδυνο, αρκετοί δοκιμαστές Tesla FSD Beta αντέδρασαν. Στην πραγματικότητα, ένας δοκιμαστής συνεργάστηκε με μερικούς φίλους για να αποδείξει ότι το λογισμικό δεν αντιδρά όπως φαίνεται στο βίντεο του O’Dowd. Ωστόσο, δεδομένου ότι το βίντεο χρησιμοποιούσε παιδιά για τις δοκιμές, κάποιος ζήτησε από το YouTube να το καταργήσει και το έκανε.

Άλλα παρόμοια βίντεο που υπάρχουν στο Youtube δείχνουν πως κανένας δεν έχει χτυπηθεί ή καταπατηθεί από την τεχνολογία σε κανένα από τα βίντεο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 άτομα που δοκιμάζουν το FSD Beta σε δημόσιους δρόμους και δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα ή, πόσο μάλλον, δυστύχημα.

Εάν συνέβαινε ένα ατύχημα και κάποιος τραυματιστεί ή σκοτωθεί, πιθανότατα θα θεωρείτο υπεύθυνος ο οδηγός, όχι η Tesla ή το αυτοκίνητο. Αυτό συνέβη με παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, αφού ο οδηγός είναι τελικά υπεύθυνος για το όχημα, ανεξάρτητα από τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία προορίζονται να «βοηθήσουν».

Ο δημοφιλής δοκιμαστής FSD Beta Dirty Tesla αποφάσισε να γίνει beta tester σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το υλικό του O’Dowd πιθανότατα παραποιήθηκε. Υπάρχουν πολλά βίντεο, άρθρα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον μερικές από τις δοκιμές του O’Dowd πραγματοποιήθηκαν με απενεργοποιημένη τη λειτουργία FSD. Επιπλέον, ορισμένα από τα βίντεό του έχουν θολές περιοχές της οθόνης, οι οποίες είναι περιοχές που παρέχουν μηνύματα στον οδηγό όταν το αυτοκίνητο θέλει επαλήθευση επιτάχυνσης ή άλλη βοήθεια.

O Dirty Tesla χρησιμοποιεί ένα φουσκωτό άτομο και ένα φουσκωτό σκυλί για να αντικατοπτρίσει τη δοκιμή του O’Dowd. Μερικές φορές τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενός αυτοκινήτου μπορεί να χτυπήσουν ένα άψυχο αντικείμενο αλλά όχι έναν πραγματικό πεζό. Γι’ αυτό βάζει τον εαυτό του μπροστά στο Model Y για να δει πώς θα αντιδράσει.

Ξεκάθαρα, ο Dirty Tesla και η σύζυγός του έχουν πίστη στην τεχνολογία του Model Y αφού βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και το δοκιμάζουν καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες. Η συμβουλή μας είναι, πάντως, να μην βάλει κανείς τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ο δοκιμαστής είναι μια χαρά και το ενδιαφέρον είναι να παρακολουθούμε τι «βλέπει» το αυτοκίνητο και πώς αντιδρά στα αντικείμενα και στον άνθρωπο. Το Model Y δεν προχωρά εάν υπάρχει αντικείμενο μπροστά και μόλις ο δρόμος είναι ανοιχτός, παρέχει ένα μήνυμα στον οδηγό να πατήσει το πεντάλ μετάβασης πριν προχωρήσει. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα στην οθόνη του Tesla και είναι το μήνυμα που πολλοί ιδιοκτήτες κατηγόρησαν τον O’Dowd ότι θόλωσε για να μη φαίνεται.

Όταν βάζει αντικείμενα έξω μπροστά από το κινούμενο Tesla, το αυτοκίνητο αναγκάζεται είτε να προσπαθήσει να περιβάλει το αντικείμενο είτε να χρησιμοποιήσει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Όταν το όχημα δεν χτυπήσει το αντικείμενο, συνεχίζει να το μετακινεί επιθετικά μπροστά του και αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει να το αποφεύγει.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top