Η Honda “σκέφτεται” μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης εξετάζει η Honda, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Ο Teruhiko Tatebe, εκπρόσωπος της Honda ανέφερε στο γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η εταιρεία πραγματοποιεί έρευνα σε όλες τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Ταυτόχρονα, ενώ το Kyoto News είχε αναφέρει ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Nissan για την ανάπτυξη μπαταριών, ο Tatebe ανέφερε ότι δεν συνεργάζεται με καμία άλλη κατασκευάστρια αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης διαφέρουν από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς χρησιμοποιούν έναν στερεό ηλεκτρολύτη (αντί για υγρό), κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, ενώ δεν είναι και εύφλεκτος.

Παρόλο που καμία εταιρεία δεν έχει καταφέρει να τις εμπορευματοποιήσει, ωστόσο προσελκύουν την προσοχή μεγάλων εταιρειών όπως η BMW, Toyota, Dyson και Fiske.

Η Honda έχει ως στόχο μέχρι το 2030, τα 2/3 των πωλήσεών της να είναι από ηλεκτρικά οχήματα, ενώ άμεσα ετοιμάζει ένα υβριδικό Insight και το Urban αναμένεται το 2019.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια με την Toyota, και η Honda είναι θερμός υποστηρικτής του υδρογόνου, αλλά όπως όπως η Toyota, μάλλον θα δοκιμάσει την τύχη της στις μπαταρίες, μέχρι το υδρογόνο να «τα καταφέρει».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *