Honda HR-V e:HEV 2021: Μάθε τα πάντα για τον εξοπλισμό και τις τεχνολογίες του
Close

Honda HR-V e:HEV 2021: Μάθε τα πάντα για τον εξοπλισμό και τις τεχνολογίες του

Το νέο HR-V προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εξαιρετική απόδοση χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ για πρώτη φορά στο HR-V).

Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς compact SUV της μάρκας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Όλα πλαισιώνονται από ένα τολμηρό και κομψό σχήμα εμπνευσμένο από μοντέλο coupe.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Συνεχίζοντας με επιτυχία τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Τεχνολογία συνδέει το αυτοκίνητο με την καθημερινή ζωή του ιδιοκτήτη του

• Επιλογές συνδεσιμότητας προσφέρουν αυξημένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας
• Δυνατότητα WiFi hotspot και απομακρυσμένες υπηρεσίες διατηρούν τη συνδεσιμότητα των επιβατών
• Εκτενής αναβάθμιση του My Honda+ app βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη
• Υποστήριξη από τον Παγκόσμιο Server της Honda και over-the-air (OTA) ενημερώσεις

Το νέο HR-V προσφέρει ένα συναρπαστικό πακέτο συστημάτων infotainment, συνδυάζοντας διαισθητική τεχνολογία με μία ευρεία ποικιλία υπηρεσιών συνδεσιμότητας που προάγουν το επίπεδο άνεσης, ευχρηστίας και ασφάλειας.

Η εύχρηστη οθόνη αφής 9” LCD είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ο χρόνος λειτουργίας για τα πιο δημοφιλή χειριστήρια μειώνεται πάνω από το μισό συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας μία πιο ασφαλή και εργονομική εμπειρία. Η πλοήγηση στη διεπαφή του συστήματος γίνεται εύκολα, όπως σε ένα smartphone, με κινήσεις των δαχτύλων (swipe) για σκρολάρισμα σε σελίδες και λίστες. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts (συντομεύσεις) για λειτουργίες και πηγές ήχου με συχνή χρήση.

Στην ολοκληρωμένη σειρά ενσωματωμένων εφαρμογών μπορεί να προστεθεί smartphone mirroring, υποστηριζόμενο από ασύρματο Apple CarPlay (μέσω WiFi ή καλωδίου) και Android Auto (καλώδιο). Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης τη δυνατότητα συνδρομής WiFi για να μπορούν όλοι οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο Internet, ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Συνδεδεμένες υπηρεσίες

Διαθέσιμη για όλους τους ιδιοκτήτες HR-V, η πλατφόρμα My Honda+ είναι πλήρως ανανεωμένη μετά από σχόλια (feedback) των καταναλωτών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη και βελτιώνοντας τους χρόνους απόκρισης των εφαρμογών. Επιπλέον, η Honda έχει υιοθετήσει μία μέθοδο ‘Connectivity-as-a-Service’ με over-the-air (OTA) ενημερώσεις, ώστε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες να μπορούν να λαμβάνονται ταχύτερα και ευκολότερα. Οικογένεια και φίλοι μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τα οφέλη του My Honda+ όταν τα στοιχεία τους προστεθούν στο app.

Ο Tom Cosens, επικεφαλής του τμήματος New Business της Honda Motor Europe δήλωσε: «το “Connectivity-as-a-Service βρίσκεται στην καρδιά της δέσμευσής μας να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες όλων των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μας θα απολαμβάνουν εξαιρετικά επίπεδα συνδεσιμότητας. Μέσω μιας σειράς συνδρομητικών υπηρεσιών και over-the-air ενημερώσεων, προσφέρουμε στους πελάτες της Honda τον απόλυτο έλεγχο στην εμπειρία ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου τους και εντάσσουμε την κινητικότητα ακόμα καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.»

Δύο προαιρετικά πακέτα: ‘Safety & Journey’ και ‘Digital Key’ είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας

Η εκτενής σειρά λειτουργιών συνδεσιμότητας περιλαμβάνει εικονικό ταμπλό ενδείξεων, κλείδωμα/ξεκλείδωμα οχήματος από απόσταση, πρόσβαση σε τρέχοντα δεδομένα του οχήματος και ιστορικό ελέγχου υγείας, λεπτομέρειες συνδρομής καθώς και υπενθυμίσεις σέρβις, ενώ το online κλείσιμο ραντεβού για εργασίες συντήρησης θα προστεθεί σύντομα.

Με το πακέτο Safety & Journey, οι πελάτες μπορούν να στέλνουν προγραμματισμένες διαδρομές στο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης από απόσταση και να αποθηκεύουν και να διαμοιράζονται το ιστορικό των ταξιδιών. Οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το αυτοκίνητό τους, βλέποντας την τοποθεσία του στο My Honda+ app. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η λειτουργία Digital Roadside Assistance (Ψηφιακή Οδική Βοήθεια) της Honda ενεργοποιείται με το πάτημα ενός μπουτόν, με την τοποθεσία του αυτοκινήτου να αποστέλλεται αυτόματα στον πάροχο της βοήθειας. Για πρόσθετη ξεγνοιασιά και ασφάλεια, οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιούνται εάν το αυτοκίνητο βγει εκτός μιας περιοχής καθορισμένης μέσω γεωφράκτη (geofencing).

Ελεγχόμενο μέσω ενός smartphone, το νέο Digital Key (Ψηφιακό Κλειδί) αναβαθμίζει την άνεση των οδηγών, ενώ μπορούν το μοιράζονται με τους φίλους και την οικογένεια. Αυτό κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες από απόσταση, θέτει σε λειτουργία το όχημα, λειτουργεί τα παράθυρα αλλά και λαμβάνει ειδοποιήσεις κατάστασης σχετικά με το όχημα. Το Digital Key χρησιμοποιεί ασφαλή τεχνολογία Bluetooth (Android και iOS).

Όλες οι συνδεδεμένες υπηρεσίες της Honda υποστηρίζονται από τον αξιόπιστο και ασφαλή Honda Global Server και την πλατφόρμα Honda European Telematics. Οι υπηρεσίες θα διατίθενται σε 17 Ευρωπαϊκές αγορές και σε 13 γλώσσες.

Ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας Honda SENSING

• Πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, στάνταρ
• Τεχνολογία Honda SENSING περιλαμβάνει νέα, ευρυγώνια και υψηλής ευκρίνειας κάμερα
• Hill Descent Control διατίθεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και λειτουργεί από τα τρία km/h

Το νέο HR-V συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφάλειας, ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα προστασίας. Τα Auto High-Beam και Blind Spot Information περιλαμβάνονται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ τα μοντέλα Advance έχουν επιπλέον Cross Traffic Monitor (Παρακολούθηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) και η ανώτερη έκδοση Advance Style εμπλουτίζεται με LED Active Cornering Lights (Ενεργά Φώτα Στροφής LED).

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται μία νέα, ευρυγώνια και υψηλής ευκρίνειας κάμερα, που αντικαθιστά την κάμερα πολλαπλών χρήσεων και τους αισθητήρες της προηγούμενης γενιάς HR-V. Η απόδοση της μονοεστιακής κάμερας είναι ακόμα πιο βελτιωμένη από το σύστημα που παρουσιάστηκε στην τρέχουσα γενιά Jazz. Η ικανότητα αναγνώρισης έχει αυξηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την επεξεργασία της εικόνας. Για παράδειγμα, το Collision Mitigating Brake System (CMBS) ανιχνεύει τώρα μοτοσυκλέτες μπροστά από το όχημα για να περιορίζει τις επιπτώσεις σε περίπτωση μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.

Η κάμερα αναγνωρίζει περισσότερα χαρακτηριστικά οδοστρώματος και κυκλοφορίας, ενώ προπορευόμενα οχήματα ή λευκές γραμμές ανιχνεύονται με πολύ υψηλότερη ακρίβεια, βελτιώνοντας την απόκριση επιτάχυνσης όταν απομακρυνθεί το προπορευόμενο όχημα ή σε έναν ελιγμό προσπέρασης. Μεταξύ άλλων, ανιχνεύει εάν το αυτοκίνητο πλησιάζει στην άκρη του δρόμου (χορτάρι ή πέτρες), ένα επερχόμενο όχημα, ή παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς χρήση φλας και, πινακίδες οδοσήμανσης. Επιπλέον, το σύστημα υπολογίζει την κλίση του δρόμου, βελτιώνοντας τη δυνατότητα διατήρησης της ταχύτητας σε μία κατηφόρα. Η κάμερα μπορεί επίσης να περιορίζει το θάμπωμα πετυχαίνοντας μία μόνιμα καθαρή ορατότητα, ενώ η απόσταση ανίχνευσης στο πίσω τμήμα έχει αυξηθεί από 3m σε 25m για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυξημένη ασφάλεια.

Όπως όλα τα νέα μοντέλα Honda, το νέο HR-V εφοδιάζεται με Honda SENSINGTM, που περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας και συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σχεδιασμένα για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση.

Το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING προσφέρει μία ευρεία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, στάνταρ, χάρη στη νέα, εμπρός ευρυγώνια κάμερα που βελτιώνει το πεδίο ορατότητας και τη λειτουργία τις νυχτερινές ώρες, αυξάνοντας την ασφάλεια σε ακόμα περισσότερα σενάρια οδήγησης.

Το αναβαθμισμένη πακέτο τεχνολογιών Honda SENSING

• Collision Mitigation Braking System (CMBS), Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος υποστηρίζεται από την εμπρόσθια ευρυγώνια κάμερα που αναβαθμίζεται με βελτιωμένη λειτουργία τη νύχτα και για ανίχνευση πεζού, σε συνθήκες φτωχού φωτισμού. Το αναβαθμισμένο σύστημα προσφέρει επίσης καλύτερη αναγνωρισιμότητα δικυκλιστών και μπορεί να φρενάρει εάν το HR-V διασχίσει το δρόμο ή κατευθύνεται προς την πορεία ενός επερχόμενου οχήματος

• Adaptive Cruise Control διαχειρίζεται αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιτρέποντας στο HR-V να ακολουθεί τους αργούς ρυθμούς κυκλοφορίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το σύστημα διαθέτει επίσης ‘Low Speed Follow’ και αναθεωρημένους χρόνους επιτάχυνσης μετά από αλλαγές λωρίδων και προσπεράσεις

• Low Speed Brake System (Σύστημα Φρεναρίσματος Σε Χαμηλές Ταχύτητες) χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου για να ανιχνεύει κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης με τοίχο ή άλλο εμπόδιο υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης ή αν κατά λάθος πατήσετε πιο δυνατά το γκάζι

• Lane Keep Assist operation (Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας) – λειτουργεί από 72km/h σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους – και σε αυτοκινητόδρομους με πολλαπλές λωρίδες – διευρύνοντας το πλαίσιο ασφάλειας

• Enhanced Road Departure Mitigation System – βοηθά τον οδηγό να μην παρεκκλίνει από το δρόμο, ανιχνεύοντας γραμμές, χορτάρι ή χώμα ως οριοθέτηση

• Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας) – χρησιμοποιεί την εμπρός, ευρυγώνια κάμερα για να ανιχνεύει όποτε το όχημα κινείται με κατεύθυνση προς τα εμπρός. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα και προβάλλει τις πινακίδες σήμανσης κυκλοφορίας μέσω της οθόνης LCD επτά ιντσών, αφού το όχημα περάσει την πινακίδα. Το σύστημα ανιχνεύει στρογγυλές πινακίδες σήμανσης κυκλοφορίας που απεικονίζουν όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης. Δύο πινακίδες μπορούν να εμφανίζονται κάθε φορά – στη δεξιά πλευρά της οθόνης προβάλλονται μόνο πινακίδες με όρια ταχύτητας, ενώ στην αριστερή προβάλλονται απαγορευτικά προσπέρασης και όρια ταχύτητας με πρόσθετες πληροφορίες, όπως καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα

• Intelligent Speed Limiter αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας. Εάν η πινακίδα ορίου ταχύτητας δείχνει μικρότερη ταχύτητα από την πραγματική, μία ένδειξη στο ταμπλό αναβοσβήνει σε συνδυασμό με ένα προειδοποιητικό ήχο και το σύστημα, σταδιακά, μειώνει την ταχύτητα του οχήματος

• Front & Rear Collision Mitigation Throttle Control (Έλεγχος Γκαζιού για Αποφυγή Εμπρόσθιας ή Οπίσθιας Σύγκρουσης) μπορεί να ανιχνεύει υπερβολική πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, όταν το αυτοκίνητο είτε είναι σταματημένο ή κινείται με χαμηλές ταχύτητες, εκδίδοντας οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, και περιορίζοντας την ισχύ για να αποτρέψει ξαφνική κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω αν υπάρχουν εμπόδια.

Ο οδηγός μπορεί να αποφασίζει τον αριθμό πληροφοριών από τα συστήματα υποβοήθησης που θα εμφανίζονται στην TFT οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top