Close

Honda: Επενδύει 65 δισ. δολάρια για την κατασκευή επτά νέων ηλεκτρικών οχημάτων

Η Honda διπλασιάζει την επένδυσή της σε ηλεκτρικά οχήματα στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν μείωση του κόστους και λανσάρισμα επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Toshihiro Mibe παρουσίασε τη νέα στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι η Honda «δεν έχει αλλάξει την πεποίθησή της ότι τα ηλεκτρικά είναι η πιο αποτελεσματική λύση».

Η Honda πιστεύει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων και μοτοσυκλετών και θέλει να εκμεταλλευτεί την «περίοδο εκλαΐκευσης των EV», η οποία θα συμβεί στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Για να γίνει αυτό, η Honda θα παρουσιάσει νέα οχήματα, θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού και θα βελτιώσει την τεχνολογία και τις εγκαταστάσεις EV.

Μέσω της νέας στρατηγικής της, η Honda στοχεύει σε απόδοση 5% επί των πωλήσεων για την επιχείρησή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2030, με στόχο να την κάνει αυτοσυντηρούμενη.

Η νέα σειρά της Honda αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο. Δύο νέα concept, το Saloon και το Space-Hub, παρουσιάστηκαν στην CES τον Ιανουάριο.

Το Saloon πρόκειται να γίνει το νέο όχημα ναυαρχίδα της Honda EV με ένα μοντέλο πολύ παρόμοιο με το πρωτότυπο που θα λανσαριστεί το 2026. Θα κυκλοφορήσει πρώτα στη Βόρεια Αμερική πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία του.

Μετά το Saloon, η Honda σχεδιάζει να λανσάρει επτά μοντέλα EV παγκοσμίως, από μικρά έως μεγάλα. Στην Κίνα, η Honda θα παρουσιάσει δέκα νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2027, αντιπροσωπεύοντας το 100% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην περιοχή μέχρι το 2035. Αποκάλυψε επίσης τα νέα ηλεκτρικά ηλεκτρικά της «Ye Series» για να αντιμετωπίσει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD.

Η Honda θα λανσάρει μια σειρά από μικρότερα EV, ξεκινώντας από το N-Van e, ένα εμπορικό μίνι EV. Αφού κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αυτό το φθινόπωρο, η Honda θα παρουσιάσει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων μικρού μεγέθους στην περιοχή όπου χρειάζεται. Αυτό θα περιλαμβάνει προσωπικά μοντέλα mini-EV το 2025.

Χτίζοντας μια αλυσίδα εφοδιασμού EV για το μέλλον

Όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού της, η Honda θα ξεκινήσει ενισχύοντας τις συνεργασίες της για μπαταρίες ιόντων λιθίου, ελέγχοντας το κόστος. Από τα μέσα του 2020, η Honda θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών με τους συνεργάτες της JV.

Στις ΗΠΑ, το εργοστάσιο JV της Honda με την LG Energy Solution θα ξεκινήσει την παραγωγή με χωρητικότητα μπαταρίας έως και 40 GWh ετησίως. Τα ελαφριά και συμπαγή πακέτα μπαταριών θα χρησιμοποιηθούν για τα EV της σειράς 0.

Κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας, η Honda σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στις μπαταρίες δημιουργώντας μια κάθετα ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού.

Για να γίνει αυτό, η Honda θα ξεκινήσει την εσωτερική παραγωγή με μπαταρίες GS Yuasa για EV. Η Honda σχεδιάζει επίσης να εξασφαλίσει υλικά μπαταριών στον Καναδά, όπως υλικά καθόδου από την POSCO Future M και διαχωριστές από την Kasei σε νέα εργοστάσια JV.

Έως το 2030, η Honda στοχεύει να μειώσει το κόστος των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με το τρέχον κόστος. Η Honda έχει ήδη αρκετά διασφαλισμένα για την παραγωγή περίπου 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων που έχει προγραμματιστεί για το 2030.

Η Honda στοχεύει τα EV και τα FCEV να αντιπροσωπεύουν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων το 2030 και το 100% έως το 2040.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top