Close

H Siemens Ελλάδος ενισχύει τον στόλο εταιρικών οχημάτων με plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW

Siemens - BMW

Siemens - BMW

Ο στόλος εταιρικών οχημάτων της Siemens Ελλάδος συμπεριλαμβάνει πλέον οχήματα της νέας Plug-in υβριδικής BMW Χ1 (xDrive25e).

Ξεκινώντας αυτή τη συνεργασία, οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες που οδηγούν τις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στις προσπάθειες υποστήριξης και επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW είναι ιδιαίτερα αποδοτικά και συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων. Η άψογη συνδυαστική λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα με έναν βενζινοκινητήρα εσωτερικής καύσης επιτρέπουν αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση με μηδενικούς ρύπους εντός και εκτός πόλης καθώς και μεγάλη συνολική αυτονομία για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 5 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW. H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης (SAVE BATTERY). Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας κυμαίνεται από 1,9/1,7 λίτρα ανά 100 χλμ (NEDC/WLTP) και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 43/39 γρ./χλμ. (NEDC/WLTP).

Η Siemens είναι μία από τις πρώτες μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες που στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τα κτήριά της παγκοσμίως μέχρι το 2030, και μέσα από αυτόν τον σκοπό η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρήσεις διαδραματίζουν πρωτοπόρο ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ακολουθώντας αυτόν τον παγκόσμιο στόχο, η Siemens Ελλάδος επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 από εταιρικά οχήματα, αντικαθιστώντας τα βασικά της αυτοκίνητα diesel με υβριδικά μοντέλα, που μέχρι σήμερα έχουν μειώσει τις μέσες εκπομπές της σε CO2 κατά 38 γρ./χλμ., ενώ τα υβριδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού στόλου της.

Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο της Siemens περιλαμβάνει προϊόντα και λύσεις, όπως υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ηλεκτρικά λεωφορεία, που συμβάλλουν στην ελάφρυνση του αρνητικού αντίκτυπου προς το περιβάλλον. Μέσω αυτών και με τη χρήση προηγμένου λογισμικού, η Siemens συνδέει υπηρεσίες, κτήρια και οχήματα, δημιουργώντας ένα νέο δυναμικό ψηφιακό χώρο που ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών, ενώ παράλληλα προωθεί ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος & CEO της Siemens Α.Ε., δήλωσε: «Η χρήση προηγμένης περιβαλλοντικής τεχνολογίας αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσής μας για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2030. Στη Siemens κάνουμε πραγματικότητα αυτό που έχει σημασία και ως εκ τούτου είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να διασφαλίσουμε την ευημερία του. Μέσα από τις εγκαταστάσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, θέλουμε να συνεισφέρουμε αποφασιστικά σε αυτόν τον στόχο και να συνεχίσουμε να ωφελούμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, σκοπός μας είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να κάνουν το ίδιο, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που όχι μόνο είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν το ενεργειακό κόστος. Αξίζει να σημειωθεί πως το περιβαλλοντικό χαρτοφυλάκιο της Siemens επέτρεψε σε πελάτες και συνεργάτες να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 637 εκατομμύρια τόνους – περίπου 13 φορές την ετήσια ποσότητα άνθρακα που εκπέμπεται στην πόλη της Νέας Υόρκης».

Με ένα δεκαετές πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα, το BMW Group υπογραμμίζει τη δέσμευσή του στους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Περισσότερα από 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW και MINI πωλήθηκαν το 2019 σε 74 αγορές σε όλο τον κόσμο και μέχρι το τέλος του 2021, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο των στόχων βιωσιμότητας, το BMW Group θα επιδιώξει να κυκλοφορούν πάνω από 7 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ως αποτέλεσμα της μαζικής επέκτασης της ηλεκτροκίνησης, οι εκπομπές ρύπων του στόλου οχημάτων του BMW Group ανά χιλιόμετρο που διανύουν θα μειωθούν κατά 40% περίπου μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, κ. Andreas Sieben, δήλωσε σχετικά: «Η κοινή στρατηγική πορεία για επέκταση και ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην Ελληνική αγορά με έναν παγκόσμιο τεχνολογικό ηγέτη, όπως η Siemens, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το BMW Group διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων BMW και ΜΙΝΙ παγκοσμίως και μέχρι το 2023, θα διαθέτουμε 25 ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα σε πελάτες μας. Εκτός όμως από το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα που διαθέτουν τα οχήματά μας, προσφέρουν και ασυναγώνιστη οδηγική αίσθηση και τεχνολογία τελευταίας γενιάς που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της βιώσιμης μετακίνησης, υποστηρίζοντας τις δράσεις εταιρειών που μοιράζονται αντίστοιχο όραμα με το δικό μας».

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top