Οι Υπουργοί Μεταφορών της G7 προωθούν την αυτόνομη οδήγηση

Σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Μεταφορών της G7 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ιαπωνία αποφασίστηκε η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για τη δημιουργία κανόνων ασφαλείας για την προώθηση της αυτόνομης οδήγησης.

BMW autonomous interior

Οι G7 είναι μια “άτυπη” ομάδα 7 χωρών που χαρακτηρίζονται ως οι περισσότερο βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και αποτελείται από τις Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Οι 15 κανόνες για την ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων

Μαζί και με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι G7 δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα συγκροτήσουν μια ομάδα που θα εργαστεί για την επίλυση προβλημάτων που θα προκείψουν σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση.

Για την προώθηση της ανάπτυξης της αυτόνομης οδήγησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι υπουργοί δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη παγκοσμίως εναρμονισμένων κανονισμών και να επιδιώξουν την άρση των κανονιστικών φραγμών σε εγχώρια και διεθνή επίπεδα.

Για την πρόληψη από επιθέσεις hackers σε αυτόνομα και διασυνδεδεμένα οχήματα, οι υπουργοί αναγνώρισαν την ανάγκη ανάληψης δράσης για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε αυτά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *