Θεσσαλονίκη: Εγκαταστάθηκε ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός και ανήκει στο Δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ. Βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο του Polis Park του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και είναι ο πρώτος από τους τρεις που έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν από την εταιρεία FORTISIS.

Σταθμοί φόρτισης του δικτύου Φορτίζω έχουν εγκατασταθεί μεταξύ άλλων σε όλα τα Polis στην Αθήνα: Ριζάρη, Κάνιγγος, Νοσοκομείο Παίδων, Νέα Σμύρνη, ΟΛΠ, Πεδίον Άρεως, το Platanos Parking στην Κηφισιά, Εθνική Ασφαλιστική (Συγγρού) και το Metropolitan Expo.

Αναμένεται επέκταση στην Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη έκανε τη δίκη της αρχή και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται και άλλος σταθμός εκτός Αττικής.

Τι είναι το ΦΟΡΤΙΖΩ
Το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ είναι το πρώτο δίκτυο σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία ανάπτυξης του βασίζονται στο όραμα για ένα ανοικτό κοινόχρηστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην αειφορία της αυτοκίνησης και στη συνεργασία όσων αναπτύσσουν και επενδύουν στις υποδομές ηλεκτροκίνησης. Στόχος του ΦΟΡΤΙΖΩ είναι να δώσει σε κάθε κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου τη δυνατότητα να βρίσκει άμεσα σε όλη τη χώρα σημεία κοινόχρηστης φόρτισης, στα οποία μπορεί να ανεφοδιάζει το αυτοκίνητο του εύκολα, οικονομικά και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Έξυπνη πόλη η Χαλκίδα με Smart Parking και Smart Lighting

Φορτίζω Θεσσαλονίκη

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *