Η Ford βάζει ρομπότ στη θέση του οδηγού για ερευνητικούς σκοπούς
Close

Η Ford βάζει ρομπότ στη θέση του οδηγού για ερευνητικούς σκοπούς

Η Ford στην Ευρώπη τοποθετεί ρομπότ-οδηγούς στα πειραματικά της οχήματα, προκειμένου να κάνει περιβαλλοντικές μελέτες. Η εταιρεία θέλει να δοκιμάσει πώς ανταποκρίνονται τα οχήματά της σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του δοκιμαστή-οδηγού της.

Η κλιματική αλλαγή και όλα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από αυτή καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της περαιτέρω πίεσης των οχημάτων των κατασκευαστών στα όρια. Η δοκιμή ενός οχήματος σε πραγματικά ακραίες συνθήκες ενδέχεται να αποβεί μοιραία για τη ζωή του δοκιμαστή των οχημάτων, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ο κατασκευαστής.

Έτσι, η Ford αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ρομπότ για τη θέση του δοκιμαστή, τα οποία, μάλιστα, μπορούν να είναι λειτουργικά σε θερμοκρασίες από τους -40 έως και τους 80 βαθμούς Κελσίου. Ειδικός προγραμματισμός απαιτείται για να οδηγούν με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ δεν έχουν πρόβλημα λειτουργίας σε μεγάλο υψόμετρο.

Ειδικά διαμορφωμένα άκρα των ρομπότ αυτών μπορούν να χειρίζονται τα πεντάλ και το λεβιέ των ταχυτήτων, καθώς και επιμέρους μηχανισμούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top