Συνεργασία Ford και MIT για την ανάπτυξη αυτόνομων λεωφορείων

Η Ford συνεργάζεται με τους μηχανικούς του MIT για την ανάπτυξη ηλεκτρικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν φοιτητές στα Πανεπιστήμια. Σκοπός του project είναι η “χαρτογράφηση” των συνηθειών που έχουν οι πεζοί στο δρόμο ώστε να βελτιωθούν οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται και αργότερα να εφαρμοστών στο αυτόνομο σύστημα αυτοκινήτων της Ford.

Public Bus routes

Ο στόλος των ηλεκτρικών λεωφορείων θα εξοπλίζεται με λειτουργίες που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να τα καλούν από το κινητό και να τους παραλαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία που αυτοί θα ορίζουν. Στην πρώτη φάση εξέλιξης τα λεωφορεία θα οδηγούνται κανονικά από οδηγό και το πείραμα θα συλλέξει πληροφορίες για την βελτίωση την τεχνολογίας ραντάρ LIDAR (LIght Detection And Ranging).

Velodyne LIDAR sensor
Όταν ολοκληρωθεί το πείραμα, οι πληροφορίες που θα έχουν συλλέξει Ford και MIT θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα για τις μετακινήσεις με δημόσια μέσα μαθαίνοντας το που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για αυτά (σύμφωνα με την ζήτηση από τους χρήστες τους) αλλά και να εφαρμοστούν αυτές οι πληροφορίες σε μελλοντικά αυτόνομα μεσα μαζικής μεταφοράς.

Η Uber συνεργάζεται ήδη με την Ford και εξελλίσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Στο μέλλον, οχήματα της Uber χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν σε πολυσύχναστες περιοχές και θα πηγαίνουν πιο γρήγορα να παραλαμβάνουν τους επιβάτες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *