Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση της Ford ίσως στοιχίσει θέσεις εργασίας

Θέσεις εργασίας ενδεχομένως να στοιχίσει η εστίαση της Ford στην ηλεκτροκίνηση σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο Ενωμένοι Εργαζόμενοι στην Αυτοκινητοβιομηχανία.

Ford Focus electric

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα η Ford ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει τους πόρους της προς τα ηλεκτρικά οχήματα και για τον λόγο αυτό θα μειώσει τις δαπάνες της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και στα sedan και θα εστιάσει σε φορτηγά και σε κινητήρες υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τον λόγο αυτό, το σωματείο έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ford για να δει κατά πόσο θα επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας από την παραγωγή περισσοτέρων ηλεκτρικών οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα, ο Jim Hackett, CEO της Ford δήλωσε σε παρουσίασή στους επενδυτές ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα μειώσουν τις ώρες παραγωγής κατά 30% σε σύγκριση με τα μοντέλα εσωτερικής καύσης.

Έτσι, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Jimmy Settles αναρωτιέται: αν ένα όχημα χρειάζεται λιγότερη ώρα για να κατασκευαστεί, τότε δεν θα χρειάζονται τόσους εργαζομένους.

Η Ford και το σωματείο έχουν σχηματίσει μια ομάδα, η οποία θα διαπραγματευτεί το μέλλον των θέσεων εργασίας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *