Το Ford Edge 2019 χρησιμοποιεί ΑΙ για τη διαχείριση της πρόσφυσης

Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) χρησιμοποιούν τα Ford Edge 2019 και Ford Edge ST 2019 για τη διαχείριση της πρόσφυσης και της κατανάλωσης καυσίμου.

Η λειτουργία ονομάζεται “αποσύνδεση της τετρακίνησης” και δίνει εντολή στο όχημα να εναλλάσσει μεταξύ 2WD και τετρακίνησης.

ford edge st

Η αποσύνδεση της τετρακίνησης αποτελεί πρωτιά για την εταιρεία και κάνει χρήση εκτεταμένης σειράς αισθητήρων για να στείλει πληροφορία σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιεί ΑΙ για τη διαχείριση της εν λόγω λειτουργίας.

Η τεχνολογία υπολογίζει την πληροφορία από τους αισθητήρες γρηγορότερα απ’ότι θα έκανε το ανθρώπινο μυαλό να αποφασίσει αν απαιτείται τετρακίνηση ή όχι. Ο υπολογιστής του συστήματος λαμβάνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα από τους αισθητήρες, από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος, από τους υαλοκαθαριστήρες, την εξωτερική θερμοκρασία, από την ολισθηρότητα ή από το αν το όχημα ρυμουλκεί κάποιο τρέιλερ.

Ford Edge ST 2019 red

Το σύστημα αντιδρά σε κλάσματα του δευτερολέπτου για να αποφασίσει ποια είναι η καταλληλότερη πρόσφυση και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 100% της διαθέσιμης ισχύος από τους μπροστινούς στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες που ανιχνεύει το σύστημα.

Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Εκτός από τη λειτουργία αποσύνδεσης της τετρακίνησης, υπάρχουν κι άλλες τεχνολογίες που βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου, όπως η αυτόματη εκκίνηση και διακοπή της μηχανής όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, μείωση του καυσίμου κατά την επιβράδυνση και ανακυκλοφορία καυσαερίων.

Το νέο Ford Edge και Ford Edge ST θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του μήνα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *