Το Fisker EMotion θα κάνει το ντεμπούτο του στη CES 2018

Τη CES 2018 επέλεξε ο Henrik Fisker για να επιδείξει το Fisker Emotion, το ηλεκτρικό όχημα που υπόσχεται αυτονομία 643 χλμ. (400 μιλίων).

Η CES θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 9 με 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον Henrik Fisker, η παρουσίαση του EΜotion θα εστιάσει και στην τεχνολογία του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα μπαταρία, με τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης σε εννέα λεπτά.

Αν σκεφτούμε ότι η γρήγορη φόρτιση της Tesla ανέρχεται σε 30 λεπτά, κατανοούμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Προηγουμένως η Fisker είχε δηλώσει ότι αυτό είναι δυνατό μέσω της τεχνολογίας της την οποία αποκαλεί UltraCharger.

Ακόμη, το EMotion αναμένεται επίσης να διαθέτει LIDAR που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Ωστόσο, η Fisker υποστηρίζει ότι το εν λόγω σύστημα βρίσκεται ακόμη «υπό ανάπτυξη» και για τον λόγο αυτό δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα λανσαριστεί το 2019, μαζί με το όχημα.

Εντούτοις, το EMotion ακούγεται έτοιμο να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Φαίνεται ότι η Fisker στοχεύει να ανταγωνιστεί με το EΜotion τις επιδόσεις του Tesla Model S, αλλά και με τιμή περίπου 129.000. Ωστόσο, σύμφωνα με το The Street, η Fisker ετοιμάζει κι ένα φθηνότερο μοντέλο, το οποίο αναμένεται το 2020, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Model 3.

Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κάνουν κράτηση με εγγύηση 2.000 δολαρίων. Οι πρώτες όμως αποστολές θα γίνουν περίπου το 2019.

Πηγή

Μία απάντηση στο “Το Fisker EMotion θα κάνει το ντεμπούτο του στη CES 2018”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *