Τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα με δικό τους antivirus

Τα αυτόνομα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλή ενάντια σε επιθέσεις που αποσκοπούν στην κλοπή των δεδομένων τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Γαλλική κατασκευάστρια αυτόνομων οχημάτων Vedecom Tech και η Ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας Karamba Security, θα συνεργαστούν για την κατασκευή των πρώτων αυτόνομων οχημάτων που θα είναι προστατευμένα από κυβερνοεπιθέσεις.

car data

Η Vedecom Tech ετοιμάζει να λανσάρει μια σειρά αυτόνομων οχημάτων ήδη από αυτό το έτος, σε επιλεγμένες πόλεις σε Γαλλία, Γερμανίας, Ιταλία, Πορτογαλία και Ολλανδία.

Με τη χρήση των λύσεων Carwall και Autonomous Security της Karamba, η γαλλική εταιρεία αποσκοπεί να προστατεύσει τις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου των οχημάτων της από πιθανούς κινδύνους επιθέσεων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Frederic Mathis, Διευθύνων Σύμβουλο και Πρόεδρο της Vedecom Tech, η λύση της Karamba είναι η καλύτερη καθώς δεν ανιχνεύει απλά τις απειλές αλλά τις εμποδίζει.

Η Vedecom Tech αποτελεί εμπορική θυγατρική του Vedecom Public Foundation, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην καινοτομία στις αυτόνομες μεταφορές, μέλη του οποίου αποτελούν οι Renault, Peugeot και Valeo.

Εκτός από το Carwall, η Vedecom Tech θα χρησιμοποιήσει επίσης για τα οχήματά της τα εργαλεία επικοινωνίας της γαλλικής YoGoKo για τα οχήματά της. Οι λύσεις της YoGoKo επιτρέπουν στα οχήματα να διατηρούν τη συνδεσιμότητά τους στο διαδίκτυο, ανταλλάσσοντας δεδομένα με άλλα οχήματα και με cloud εφαρμογές.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την ενίσχυση των εξωτερικών συνδεδεμένων μονάδων ηλεκτρονικού ελέγχου τη διασφάλιση των συστημάτων προηγμένων επικοινωνιών των οχημάτων εναντίον επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *