Το FBI προειδοποιεί: Τα έξυπνα αυτοκίνητα μπορούν να παραβιαστούν

Με την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων και διασύνδεσης στα αυτοκίνητα μας ταυτόχρονα αυτά γίνονται ευπαθή σε απομακρυσμένες επιθέσεις κακόβουλων χάκερς όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ.

Για παράδειγμα οι χάκερς θα μπορούσαν να παρέμβουν σε ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, να ξεκινήσουν την μηχανή ακόμα και να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος από απόσταση με δυσάρεστα αποτελέσματα για την ασφάλεια των επιβατών.

Πριν από μερικούς μήνες μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναγκαστεί να ανακαλέσει περισσότερα από 1.4 εκ. μοντέλα συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτου μετά την αποκάλυψη ερευνητών ασφάλειας ότι μπορούσαν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος από απόσταση.

Στην Αμερική τα κρούσματα χακαρίσματος αυτοκινήτων αυξάνονται αναγκάζοντας μέχρι και το FBI να εκδώσει ανακοίνωση προειδοποιώντας τους κατόχους τους ότι αυτά δύναται να αποτελέσουν στόχο χάκερς.

Connected car wifi

Συγκεκριμένα το FBI προτρέπει τους ιδιοκτήτες να κρατούν ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα με τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις και να μην προβαίνουν σε τροποποιήσεις στο λογισμικό τους με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.

Την επόμενη φορά που θα επιβιβαστείτε στο έξυπνο αυτοκίνητό σας, ρίξτε μια ματιά αν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο νέο update, όπως θα κάνατε και με το έξυπνο κινητό σας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *