Έξυπνη γρίλια της Hyundai μιλά στους άλλους οδηγούς
Close

Έξυπνη γρίλια της Hyundai μιλά στους άλλους οδηγούς

Η Hyundai αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία με την εμφάνιση μηνυμάτων πάνω στη γρίλια της πρόσοψης για την επικοινωνία με τους άλλους οδηγούς. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να φανεί χρήσιμο και στην ενημέρωση των πεζών και όχι μόνο στα άλλα αυτοκίνητα.

H Hyundai αναπτύσσει τη συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να διευκολυνθεί η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων, με την παράλληλη χρήση στοιχείων επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων, καθώς και για την αποτελεσματική και έγκαιρη ενημέρωση πεζών και των οδηγών των άλλων αυτοκινήτων στο δρόμο.

Η Hyundai έχει αναπτύξει μία αντίστοιχη πατέντα στην οποία περιγράφεται αυτή η τεχνολογία, η οποία δεν αποκλείεται να βρει χρήση σε κάποιο πειραματικό όχημα του άμεσου μέλλοντος. Μία χρήσιμη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα είναι να γίνει ενημέρωση των πεζών ότι ένα όχημα κινείται τη δεδομένη χρονική στιγμή στον αυτόματο πιλότο, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, επομένως όλοι όσοι κινούνται κοντά σε αυτό θα μπορούν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

Τα μηνύματα που προβάλλονται στην έξυπνη γρίλια θα μπορούν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Νίκος έχει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και καυσίμων. Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2007 και του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top