Έτοιμη η πρώτη επιβατική κάψουλα της HyperloopΤΤ [video]

Την Quintero One, την πρώτη της επιβατική κάψουλα παρουσίασε η Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) στην Ισπανία.

Η κάψουλα αναμένεται να μεταφερθεί στη Γαλλία για περαιτέρω συναρμολόγηση και να χρησιμοποιηθεί στις πρώτες ράγες για Hyperloop. Η Quintero One έχει μήκος 32 μέτρα και ζυγίζει πέντε τόνους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το hyperloop αποτελεί μια υπόγεια τεχνολογία υψηλής ταχύτητας και χαμηλής πίεσης, την οποία «εμπνεύστηκε» ο Elon Musk και η εταιρεία του Boring Company το 2013. Η τεχνολογία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών με ταχύτητα 1.200 χιλιομέτρων την ώρα. Όμως η ιδέα του προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι άλλων εταιρειών, οι οποίες αποφάσισαν να την υλοποιήσουν

Η HyperloopTT έχει συνάψει κοινοπραξία για την κατασκευή πεδίου δοκιμών στα βουνά της νοτιοδυτικής Κίνας. Η Virgin Hyperloop του δισεκατομμυριούχου Richard Branson εστιάζει στην αγορά της Ινδίας και έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία στη Βομβάη για ένα σύστημα που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Βομβάη – Πούνε σε 25 λεπτά (αντί 3,5 ωρών που είναι σήμερα). Ταυτόχρονα, η Virgin Hyperloop ανακοίνωσε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία.

Την ίδια στιγμή ο Elon Musk με το δικό του hyperloop της Boring Company έχει σχέδια για διαδρομές στην Καλιφόρνια, το Σικάγο και την Ανατολική Ακτή.

Όσο για την HyperloopTT, θεωρεί ότι η κάψουλά της θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει επιβάτες το 2019, μια πρόβλεψη που όμως μοιάζει αρκετά φιλόδοξη δεδομένου του ότι συντρέχουν και νομοθετικά εμπόδια, εκτός από κατασκευαστικά.

Πηγή