Έτοιμη η πρώτη επιβατική κάψουλα της HyperloopΤΤ [video]

Την Quintero One, την πρώτη της επιβατική κάψουλα παρουσίασε η Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) στην Ισπανία.

Η κάψουλα αναμένεται να μεταφερθεί στη Γαλλία για περαιτέρω συναρμολόγηση και να χρησιμοποιηθεί στις πρώτες ράγες για Hyperloop. Η Quintero One έχει μήκος 32 μέτρα και ζυγίζει πέντε τόνους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το hyperloop αποτελεί μια υπόγεια τεχνολογία υψηλής ταχύτητας και χαμηλής πίεσης, την οποία «εμπνεύστηκε» ο Elon Musk και η εταιρεία του Boring Company το 2013. Η τεχνολογία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών με ταχύτητα 1.200 χιλιομέτρων την ώρα. Όμως η ιδέα του προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι άλλων εταιρειών, οι οποίες αποφάσισαν να την υλοποιήσουν

Η HyperloopTT έχει συνάψει κοινοπραξία για την κατασκευή πεδίου δοκιμών στα βουνά της νοτιοδυτικής Κίνας. Η Virgin Hyperloop του δισεκατομμυριούχου Richard Branson εστιάζει στην αγορά της Ινδίας και έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία στη Βομβάη για ένα σύστημα που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Βομβάη – Πούνε σε 25 λεπτά (αντί 3,5 ωρών που είναι σήμερα). Ταυτόχρονα, η Virgin Hyperloop ανακοίνωσε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία.

Την ίδια στιγμή ο Elon Musk με το δικό του hyperloop της Boring Company έχει σχέδια για διαδρομές στην Καλιφόρνια, το Σικάγο και την Ανατολική Ακτή.

Όσο για την HyperloopTT, θεωρεί ότι η κάψουλά της θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει επιβάτες το 2019, μια πρόβλεψη που όμως μοιάζει αρκετά φιλόδοξη δεδομένου του ότι συντρέχουν και νομοθετικά εμπόδια, εκτός από κατασκευαστικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *