Ερευνητές καταφέρνουν να φορτίσουν ασύρματα φορτηγάκι της UPS

Ερευνητές καταφέρνουν να φορτίσουν ασύρματα φορτηγάκι της UPS

Με επιτυχία στέφθηκε ένα πείραμα ερευνητών που κατάφεραν να φορτίσουν από απόσταση ένα ηλεκτρικό φορτηγό μεσαίου μεγέθους της UPS.

Η φόρτιση της μπαταρίας 20 kW του μεσαίου βαν παραδόσεων της UPS έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση.

Η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο δίκτυο υποδομών στο μέλλον, όπου τα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους θα μπορούν να φορτίζουν απλώς και μόνο εάν παρκάρου σε ένα συγκεκριμένο σημείο, με ασύρματο τρόπο, χωρίς να είναι ανάγκη να συνδέονται με καλώδια σε πρίζες.

Ερευνητές καταφέρνουν να φορτίσουν ασύρματα φορτηγάκι της UPS

Το όχημα ήταν παρκαρισμένο σε απόσταση 28 εκατοστών περίπου από την πηγή της φόρτισης. Το σύστημα είχε απόδοση 92%, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ένα ειδικό μαγνητικό πεδίο δημιουργείται από το σταθμό πηγής που είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο και μέσα στο πεδίο αυτό μπορεί να γίνει η φόρτιση της μπαταρίας ενός οχήματος. Μάλιστα, η φόρτιση γίνεται πιο γρήγορα από την καλωδιακή σύνδεση, περίπου στον μισό χρόνο, στην περίπτωση του μεσαίου μεγέθους φορτηγού διανομής της UPS.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *