Ερευνά με δεκάδες καταγγελίες για ατυχήματα με Tesla που επιταχύνουν χωρίς λόγο

O Αμερικάνικος Οργανισμός για την ασφάλεια στις μετακινήσεις (NTHSA: National Highway Traffic Safety Administration) ερευνά αυτό το καιρό δεκάδες καταγγελίες για ατυχήματα που οφείλονται σε Tesla οχήματα, επειδή αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες επιτάχυναν χωρίς κάποιο λόγο ή προειδοποίηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή. Η Tesla έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για υπαιτίοτητα σε ατυχήματα. Απο τον Οκτώβριο του 2019 εξετάζεται απο την ίδια αρχή για την πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους στις μπαταρίες των μοντέλων S και X, που χωρίς τα οχήματα να εμπλέκονται σε κάποιο ατύχημα, έπαιρναν φωτιά.

Το 2018, το NTHSA, έστειλε επιστολή στον ίδιο τον Elon Musk για παραπλανητικές δηλώσεις όταν αυτός ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησης σε blog πως το Tesla Model 3 ειναι το αυτοκίνητο με τις μικρότερες πιθανότητες να προκληθούν σωματικές βλάβες στους επιβάτες του. Ακόμη μια κατηγορία εκρεμμεί για το σύστημα αυτόματου πιλότου των Tesla οχημάτων, σύμφωνα με την οποία, κατά την χρήση του έχουν γίνει ατυχήματα εκ των οποίων κάποια απο αυτά θανάσιμα.

Τώρα, η νέα κατηγορία έρχεται να προστεθεί στις παραπάνω, και όπως αναφέραμε αφορά στην χωρίς λόγο και υπο διαφορετικές συνθήκες επιτάχυνση τριών μοντέλων της Tesla. 127 καταγγελίες έχουν κατατεθεί που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόβλημα και σε αυτό ίσως οφείλονται 110 ατυχήματα και 52 τραυματισμοί μεταξύ του 2012 και του 2019!

Οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες αφορούν 123 διαφορετικά οχήματα, Model S μεταξύ 2012 και 2019, Model X μεταξύ 2016 και 2019, και Model 3 μεταξύ 2018 και 2019.

Αν η αρχή αποφασίσει να ερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες, θα χρειαστεί να ελεγχθούν περίπου 500.000 οχήματα.

Οι καταγγελίες αφορούν ατυχήματα που συνέβησαν υπο διαφορετικές συνθηκες, όπως κατά την έξοδο απο χώρους σταύθμεσης, κατά την προσπαθεια σταύθμευσης ή ακόμη και κατά την κανονική κυκλοφορία σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής οδήγησης.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα απο τα ατυχήματα αφορούσε σε ένα Model S, το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να επιταχύνει χωρίς λόγο ώσπου σταμάτησε χτυπώντας ενα άλλο παρκαρισμένο όχημα.

Ο Αμερικανικός οργανισμός NTHSA, εξέδωσε σχετική δήλωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει πως όπως ειναι πρακτική του, θα εξετάσει προσεκτικά τις καταγγελίες και τα σχετικά δεδομένα, ενω η Tesla δεν έχει προβεί ακόμη σε σχτική ανακοίνωση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *