Ενίσχυση έως και 4.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Close

Ενίσχυση έως και 4.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Σε δηλώσεις για τα κίνητρα προς την ηλεκτροκίνηση προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κρατική ενίσχυση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι 4.500 ανεξάρτητα από την τιμή πώλησης του οχήματος.

Οι βασικοί άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης 28/5/2020, αλλά ήδη δόθηκαν κάποιες πρώτες πληροφορίες. Έτσι, στην Ελλάδα, θα υπάρχει η έκπτωση της τάξης των 4.500 ευρώ για αυτοκίνητα με τιμή πώλησης έως και τα 40.000 ευρώ, ενώ επιχορήγηση θα υπάρχει και για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου και σκούτερ, η οποία θα μπορεί να φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ. Οικονομική ενίσχυση και κίνητρα απόσυρσης θα υπάρχουν για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά ταξί.

Ενίσχυση έως και 4.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Ο Υπουργός προανήγγειλε επιπρόσθετα κίνητρα για τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου φόρτισης, μιλώντας για ηλεκτρικά βενζινάδικα, όπως τα ονόμασε, χαρακτηριστικά, σε συνεργασία με τους Δήμους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και για αυτόν τον τομέα ειδικά κίνητρα για όσους θέλουν να επενδύσουν σε κάτι τέτοιο.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top