Αττική οδός

Με ενιαίο e-pass από την Τετάρτη 4/11 σε όλα τα διόδια της Ελλάδας

Από αύριο, Τετάρτη 4/11 οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας με το e-pass που διαθέτουν.

Η ώρα για την ενεργοποίηση του ενιαίου e-pass έφτασε. Από αύριο, Τετάρτη 4/11 οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και έρχεται να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Βάσει του συστήματος που ίσχυε μέχρι τώρα, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές-πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *