Μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία θα αγοράζουν 12 πόλεις από το 2025

Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση ήρθαν 12 πόλεις, αφού οι δήμαρχοί τους συμφώνησαν μεταξύ άλλων να αγοράζουν μόνο πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία από το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι του Λονδίνου, το Παρισιού, του Λος Άντζελες, της Κοπεγχάγης,  της Βαρκελώνης, του Κίτο, του Βανκούβερ, της πόλης του Μεξικό, του Μιλάνου, του Σιάτλ, του Ώκλαντ και του Κέιπ Τάουν έθεσαν στόχους προκειμένου να γίνουν οι πόλεις τους πιο πράσινες, πιο υγιείς και πιο ευημερείς.

Κάποιες από τις πόλεις ήδη είχαν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, Η LA Metro του Λος Άντζελες έχει ήδη δεσμευτεί τα μέσα μεταφοράς της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030 και προς αυτή την κατεύθυνση παρήγγειλε 100 πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία.

Το Λονδίνο επίσης αριθμεί αρκετά σημαντικά έργα με μηδενικές εκπομπές, ούτως ώστε να «καθαριστούν» οι δημόσιες μεταφορές και ο γενικός στόλος αυτοκινήτων εντός της πόλης. Η πόλη πέρυσι παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο διώροφο λεωφορείο μεγάλης εμβέλειας.

Ακόμη, παρουσίασαν ένα νέο πρόγραμμα για τη μείωση των αυτοκινήτων που κινούνται με ντίζελ.

Ο Sadiq Khan, Δήμαρχος του Λονδίνου, δήλωσε: “Δεσμεύομαι απόλυτα στην αντιμετώπιση των θανατηφόρων επιπτώσεων που έχουν τα τοξικά αέρα στους Λονδρέζους και στο να γίνει το Λονδίνο μια πόλη με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Για τον λόγο αυτό, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που σήμερα στο Λονδίνο παρουσιάσαμε το πρωτοποριακό T-Charge, το αυστηρότερο πρότυπο εκπομπών απ’οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο, το οποίο θα βοηθήσει να μειώσουμε τον αριθμό των οχημάτων που ρυπαίνουν τους δρόμους και τους πνεύμονές μας. Ηγούμαστε του αγώνα να καθαρίσουμε τον βρώμικο αέρα και να προστατέψουμε τους πολίτες μας από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Εκτός από τη δέσμευσή τους για την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων, κάποιες άλλες πρωτοβουλίες της συμφωνίας με ονομασία «C40 Διακήρυξη για δρόμους χωρίς ορυκτά καύσιμα» περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση του ρυθμού περπατήματος, ποδηλασίας και της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Μείωση του αριθμού των οχημάτων που ρυπαίνουν τους δρόμους της πόλης
  • Στόλοι εντός πόλης με μηδενικές εκπομπές ρυπών
  • Συνεργασία με προμηθευτές και χειριστές στόλων και επιχειρήσεων για την επιτάχυνση της μεταφοράς σε οχήματα μηδενικών εκπομπών και στη μείωση των χιλιομέτρων που κάνουν τα οχήματα στις πόλεις

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *