Εγκαίνια για τον πρώτο κοινόχρηστο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ηλεία

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου εγκαινιάστηκε ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Νομό Ηλείας. Ο σταθμός ανήκει στο δίκτυο «ΦΟΡΤΙΖΩ» που αποτελεί το πρώτο δίκτυο σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στο πρατήριο καυσίμων Shell “Σταματελάκος AutoGas” στο κόμβο της εισόδου Αμαλιάδος (παραλία Κουρούτας και Εθνικής Οδού Πατρών –Πύργου).

prathrio ileia

Το σημείο φόρτισης παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ισχύ μέχρι 22kW(3-Ph). Δεδομένου ότι η ηλεκτρική φόρτιση διαρκεί παραπάνω απ’όσο το να γεμίζει κάποιος με καύσιμο, οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους να φορτίζει και να κάνουν τις αγορές τους ή να ξεκουραστούν στο station café που λειτουργεί στον χώρο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το δίκτυο «ΦΟΡΤΙΖΩ» εγκαινίασε κι έναν δεύτερο σταθμό φόρτισης στο ξενοδοχείο Ευρυδίκη στο κέντρο του Κιλκίς. Ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται στο parking του ξενοδοχείου και παρέχει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ μέχρι 22kW.

Το δίκτυο «ΦΟΡΤΙΖΩ» σκοπεύει μέσα στο επόμενο τρίμηνο να ξεκινήσει τη λειτουργία οκτώ νέων σημείων φόρτισης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι χρήστες του μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του δικτύου είτε μέσω συνδρομητικής κάρτας είτε μέσω καρτών προπληρωμένου χρόνου και συνεδριών φόρτισης. Οι κάρτες είναι διαθέσιμες είτε από επιλεγμένα σημεία πώλησης, είτε μέσω της Web εφαρμογής https://user.fortizo.gr.

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *