Η ECARX επενδύει στη Zenseact με στόχο τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης
Close

Η ECARX επενδύει στη Zenseact με στόχο τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Η Volvo Cars ανακοινώνει ότι η Zenseact, η θυγατρική της εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης (AD), έλαβε στρατηγική επένδυση από την ECARX, κινέζικη εταιρεία που παρέχει προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης αυτοκινήτων.

Η ECARX θα αποκτήσει μερίδιο 15% στη Zenseact, πραγματοποιώντας στρατηγική επένδυση για την ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών ασφαλείας και ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης (AD) που υλοποιεί η θυγατρική της Volvo Cars. Με βάση την παγκόσμια πλατφόρμα λογισμικού της Zenseact, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να συνεργαστούν στην αυτόνομη οδήγηση για την κινεζική αγορά.

Η στρατηγική επένδυση και η σχεδιαζόμενη συνεργασία με την ECARX ενισχύει την παρουσία της Zenseact στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, επιτρέποντάς της να επιταχύνει την εφαρμογή της τεχνολογίας στις μάρκες του γκρουπ Geely, αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Η πρώτη παράδοση της Zenseact θα αφορά τεχνολογία για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo και Polestar, όπως χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και μία λειτουργία αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιτήρηση για αυτοκινητόδρομους.

Η στρατηγική επένδυση επιτρέπει στη Zenseact να κεφαλαιοποιήσει την επιταχυνόμενη ζήτηση για συστήματα αυτόνομης οδήγησης που παρατηρείται στην Κίνα. Η εταιρία συνεργάζεται επίσης με τη Luminar, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνολογία LiDAR, για να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης οδήγησης στην αγορά.

Η σχεδιαζόμενη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Cars και την ECARX ακολουθεί μία προσφάτως σχεδιαζόμενη συνεργασία των δύο εταιρειών στα συστήματα infotainment. Οι οικονομικοί όροι της επένδυσης που πραγματοποιεί η ECARX στην Zenseact δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η ECARX (ECARX Technology Co., Ltd.) είναι μία εταιρεία τεχνολογίας έξυπνης οδήγησης που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Volvo Cars και του μητρικού της Zhejiang Geely Holding Group, και τον Ziyu Shen, CEO της ECARX από το 2016.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top