Close

Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens: Διερευνώντας τη μελλοντική αστική ανάπτυξη

BMW Foundation Herbert Quandt

BMW Foundation Herbert Quandt

Οι πόλεις είναι οι τόποι όπου εμφανίζονται προκλήσεις και συγχρόνως γεννιούνται καινοτόμες ιδέες, τα μέρη όπου συγκεντρώνονται προβλήματα και την ίδια στιγμή υλοποιούνται και τολμηρές και ολοκληρωμένες λύσεις.

Το BMW Foundation Herbert Quandt, ως παγκόσμιος οργανισμός σε θέματα ηγεσίας, μπορεί να βοηθήσει να γίνουν οι πόλεις και οι κοινότητες πιο ανθεκτικές, έξυπνες, βιώσιμες και δίκαιες.

Το ‘Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens’ είναι η δεύτερη εκδήλωση του 2020 Denkraum, που φιλοξενείται σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις: Άμστερνταμ, Μαδρίτη και Αθήνα και διοργανώνεται από το BMW Foundation Herbert Quandt σε συνεργασία με το Impact Hub.

Η παγκόσμια συνεργασία μεταξύ των BMW Foundation και Impact Hub χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια και αντανακλά την κοινή μας άποψη ότι οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Το Denkraum Athens συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ηγετικές προσωπικότητες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα με σκοπό να διερευνηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων στις αστικές περιοχές. Στις 6 Οκτωβρίου, η εκδήλωση ξεκινά με μία εικονική εναρκτήρια συνεδρίαση με κεντρικές ομιλήτριες την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Συνιδρύτρια του World Human Forum, Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι (Centre Culturel Hellénique) και Πρόεδρο της Action Finance Initiative-AFI και την Ελένη (Λενιώ) Μυριβήλη, Ανώτερη Συνεργάτιδα Αστικής Ανθεκτικότητας (100 Resilient Cities) του Ιδρύματος Rockefeller και Σύμβουλο για την Πόλη της Αθήνας.

Από τις 7 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, αυτή η διερεύνηση της μελλοντικής αστικής ανάπτυξης της Αθήνας θα συνεχιστεί με μικρά deep-dive sessions. Έξι τοπικοί οργανισμοί που εκπροσωπούν ποικίλους τομείς, όπως κινητικότητα, διαχείριση αποβλήτων, πολιτισμό και κληρονομιά, χρηματοδότηση και υποδομή θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις τους ως θέμα προς συζήτηση/επίλυση.

Denkraum Athens: 06-09 Οκτωβρίου, 2020

Deep-Dive Sessions

Πράσινη μετακίνηση: Αστικός σχεδιασμός & υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Schneider Electric

Διαχείριση αποβλήτων: Ανάπτυξη του πρώτου Μέλλοντος Μηδενικών Αποβλήτων (Zero Waste Future) στο τρίπτυχο Ξενοδοχεία/Εστιατόρια/Cafe, Coca Cola Company

Χώροι και ο Ιστός της Πόλης: Κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς & εκσυγχρονισμός κτιριακού αποθέματος (άδεια κτίρια πόλεων), Heritage Management Organization

Χρηματοδότηση: Χρηματοδότηση & επένδυση στη βιωσιμότητα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (ERBD)

Βιωσιμότητα στον πολιτισμό: Επανασχεδιασμός της βιωσιμότητας των πολιτιστικών οργανισμών και των επαγγελματιών της τέχνης στην εποχή COVID-19, Co- Museum: Μουσείο Μπενάκη, Αμερικανική Πρεσβεία, Βρετανικό Συμβούλιο

Υποδομή: Ο ρόλος του Λιμανιού του Πειραιά το 2050, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)

H ιστορία του θεσμού

Ο θεσμός Denkraum ξεκίνησε στο Μόναχο, όπου πραγματοποιούνται ημερίδες από το 2016. Τώρα, αυτή η ιδέα εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Ο αρχικός τίτλος στα Γερμανικά είναι Denkraum – σε ελεύθερη μετάφραση “Thinker’s Space,” (Δεξαμενή Σκέψης) όπου διερευνούμε ένα θετικό όραμα του μέλλοντος και καλούμε συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν και να συνεισφέρουν σε μεθόδους που υποστηρίζουν μία οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένη κοινωνία.

Το 2020, ο θεσμός επικεντρώνεται στην ανάδειξη σημαντικών προκλήσεων και ευκαιριών για μεγαλύτερη ευελιξία των Ευρωπαϊκών πόλεων.

Κάθε εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κεντρικά θέματα προς συζήτηση και στη συνέχεια θα αναλύει διεξοδικά έξι επιμέρους τομείς όπως στέγαση, κινητικότητα, υδάτινοι πόροι, αρμονική ζωή και άλλα – τα οποία θα παρουσιάζουν τοπικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τις ενότητες προς συζήτηση και τους ομιλητές, θα βρείτε ΕΔΩ.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top