Close

Η DeepSeek ετοιμάζεται να ενσωματωθεί σε κινεζικά ηλεκτρικά της Geely και της Voyah

H DeepSeek, η κινεζική χαμηλού κόστους τεχνητή νοημοσύνη, κερδίζει χώρο στις εταιρείες αυτοκινήτων της Κίνας, καθώς, αυτή την εβδομάδα, δύο διαφορετικές εταιρείες ανακοίνωσαν τις προσπάθειές τους να προσθέσουν την τεχνολογία AI στα οχήματά τους.

Πρώτη είναι η Geely, μητρική εταιρεία σε μάρκες όπως η Zeekr, η Polestar και η Volvo, η οποία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της CES ότι ξεκίνησε αυτό που αποκαλούσε “Πλήρους Τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης για Έξυπνα Οχήματα.” Η Geely λέει ότι «ο απώτερος στόχος της είναι να δημιουργήσει μια εγγενή Αυτόνομη Νοημοσύνη για Κινητικότητα που να είναι ζεστή, με ενσυναίσθηση και να εξελίσσεται συνεχώς».

H εταιρεία ψάχνει για να βελτιώσει τις φιλοδοξίες της για τεχνητή νοημοσύνη. Η Geely συνδυάζει το δικό της μοντέλο με το DeepSeek R1, μέσω της εκπαίδευσης απόσταξης. Ουσιαστικά, η DeepSeek εκπαιδεύει το AI της Geely και το βελτιώνει. Αυτό το σύνολο δεδομένων που εκπαιδεύει τις δικές του προσπάθειες AI θα βοηθήσει το αυτοκίνητο να κατανοήσει καλύτερα την ομιλία και τις εντολές. Όλα αυτά θα βρουν τον δρόμο τους στην επόμενη γενιά έξυπνων συνδεδεμένων αυτοκινήτων της Geely.

Η Geely δεν είναι η μόνη που ενσωματώνει το DeepSeek στα οχήματά της. Η επωνυμία Voyah της Dongfeng ανακοίνωσε ότι το crossover Courage EV και το Dream MPV θα είναι τα πρώτα οχήματα μαζικής παραγωγής που θα έχουν το εργαλείο AI ενσωματωμένο στο λογισμικό τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το DeepSeek θα μεταφερθεί πρώτα στο Courage μέσω μιας over-the-air ενημέρωσης στις 14 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, το DeepSeek θα ενσωματωθεί στο υπάρχον λογισμικό έξυπνου πιλοτηρίου της Voyah και θα βελτιώσει την «ανταπόκριση, ακρίβεια και επεκτασιμότητα AI» του υλικού που υπάρχει ήδη. Θα επιτρέψει επίσης στη Voyah να βελτιώσει γρήγορα το λογισμικό της και να εξυπηρετήσει καλύτερα τα οχήματα και την πελατεία της.

Το DeepSeek έχει προσελκύσει την οργή της Silicon Valley και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Κάποιοι λένε ότι μια απαγόρευση της τεχνολογίας έρχεται σύντομα, η οποία θα καθιστούσε κάθε προϊόν EV που τη χρησιμοποιεί απαγορευμένο. Για μάρκες όπως η Voyah, η οποία ούτως ή άλλως δεν έχει μεγάλη παρουσία εκτός Κίνας, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Αλλά για την Geely, η οποία κατέχει τη Volvo και την Polestar, θα υπάρχει πρόβλημα. Η Geely έχει κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης λογισμικού της Volvo και της Polestar μακριά από τον υπόλοιπο όμιλο Geely, αλλά αυτή η έλλειψη συνεργασίας στο λογισμικό θα καταλήξει πιθανότατα να είναι ένα σημείο αναφοράς για τις δύο μάρκες που σίγουρα θέλουν να συνεχίσουν να πουλούν αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top